Bon dia!! Us costa despertar-vos? Sou dels que abans que soni l’alarma ja sou a la dutxa o corrent pel carrer? O sou més de la majoria mandrosa, dels de “cinc minuts més”? Segurament per a molts el primer contacte del dia és amb el vostre smartphone, apaga l’alarma, quin temps fa, què ha passat pel món? Doncs ja no us heu de conformar amb les aplicacions estàndar de despertador, avui us porto 11 alternatives per llevar-se d’una altra manera (i esperem que no sigui amb el peu esquerra):

 

1. Radio Alarm Clock (iPhone 1,79€ – Android 1,45€ – iPad 2,69€)

Una app popular amb un disseny d’estil “retro” que et permet posar com a alarma qualsevol música, 50.000 ràdios online o sons de la natura. Per a apagar l’alarma cal sacsejar el telèfon (diuen que això assegura que no t’adormis). Si la cosa no millora, pots intentar començar millor la nit escoltant també música, ràdio o sons de natura amb un temporitzador que s’apagarà quan ja dormis plàcidament. També hi ha una versió gratuïta per iPhone i per Android, amb funcionalitats limitades)

 

2. Alarm Clock Rio (iPhone 0,89€ )

Si busqueu un estil més modern i minimalista, aquesta és una bona alternativa, amb 2 estils i 7 colors per triar. També et mostra informació del temps, et permet posar 17 alarmes diferents o qualsevol música per despertar, pots programar-hi alarmes il·limitades i té una opció de “llanterna” per fer llum a la nit que s’activa sacsejant el telèfon. També té una versió gratuïta.

 

3. Uniqlo wake up (iPhone gratis – Android gratis)

Aquesta app, creada per la marca de roba japonesa Uniqlo és una de les més curioses d’aquesta llista. S’adapta a la teva localització i, segons el temps que faci i l’hora que sigui, la música per a despertar-te canvia cada dia. La música ha estat composada per dos músics japonesos que han rebut diversos premis i composen bandes sonores. El disseny és minimalista i moníssim, com era d’esperar i, quan et lleves, pots compartir el registre del teu “despertar” a les xarxes socials.

.

4. Nightstand Central (iPhone/iPad

Si busqueu una cosa més completa, aquesta app és un panell de control per a la vostra tauleta de nit. La seva interfície mostra la informació del temps per als propers dies, la temperatura i tens diverses fons de pantalla per a escollir. També pots personalitzar-ho amb una de les teves imatges preferides per començar bé el dia. Una funció interessant que té, és un “snooze” progressiu, que cada cop tornar a sonar més sovint per a no fer tard mai. Té una versió gratuïta amb menys funcions.

.

5. Clock Pro (iPhone 0,89€ – iPad 2,69€)

Si per a vosaltres el més important segueix sent el rellotge, aquesta és la solució per a vosaltres: una app que combina diversos rellotges i usos. Hi trobem un rellotge despertador, un cronòmetre, un temporitzador, un compte enrera, un metrònom, un rellotge per jugar a escacs, un rellotge que et diu les hores dels fenòmens naturals segons on ets (sortida del sol, etc…) i un temporitzador de cuina. Hi ha la versió gratuïta amb publicitat.

.

6. EasyWakeUp (iPhone/iPad 4,49€)

Aquesta és la més cara de totes però té un nivell de sofisticació que cap despertador podrà igualar. L’aplicació recopila informació sobre com dorms (els teus moviments i cicles de son) i et desperta de manera natural a l’hora més adequada (dins de la franja de temps que hagis marcat per a no fer tard!) segons un algoritme testat. Et desperta suaument amb música (o frases que gravis per motivar-te!), genera estadístiques dels teus hàbits i té garantia de que mai falla (si no l’has activat bé, sonen notificacions). Per si no en fas prou, hi ha una versió PRO encara més cara amb alguns extres.

.

7. Alarm Clock Rebel (iPhone/iPad 0,89€)

Si el que vols és un despertador de tota la vida però tenir tota la informació a la teva mà des del primer minut que obres els ulls aquesta és una bona alternativa. A banda de les opcions habituals, et mostra el temps i la previsió de la setmana per a diverses localitzacions, els esdeveniments que tens al calendari properament, i les notícies de fins a 16 fils d’RSS configurables (el teu blog preferit? algun twitter?). La versió gratuïta té tan poques opcions que és bàsicament un rellotge i prou.

.

8. I Can’t Wake Up! (Android 2,99€)

Si ets dels que et costa despertar i tens un dispositiu Android, dubto que puguis superar els reptes que et planteja aquesta app per poder seguir dormint! Bàsicament et proposa diferents “mètodes” per a desactivar-la que t’obligaran a despertar de tot el cap o el cos: equacions matemàtiques, jocs de memòria, proves d’ordenar, etc. o solucions dràstiques com haver d’escanejar un codi de barres (del xampú per exemple!). La versió gratuïta té publicitat.

.

9. Mission Alarm Clock (iPhone 0,89€)

Si busqueu una cosa similar però per a iPhone, aquesta app et farà superar diverses missions abans de poder-la desactivar quan soni. Moure palanques, sacsejar el telèfon i resoldre problemes matemàtics amb nivells de dificultat incrementals assegura que saltaràs del llit d’un bot. Amb animacions molt divertides i un disseny atractiu, aquesta la recomano especialment a la meva germana (que ara que ja no sóc jo qui la desperta de vegades li costa…).

.

10. Pro:Alarm (iPhone/iPad 0,89€)

I per acabar, una alternativa que, a banda de les funcionalitats més habituals i un disseny minimalista molt atractiu, permet programar temporitzadors, comptes enrera, diverses alarmes en hores i dates concretes i el més interessant de tot: alarmes que s’activen quan passem o entrem a una localització concreta. Per exemple: una alarma que et recordi comprar el pa en passar per davant de la fleca. Coneixent-me i veient que el preu és molt asequible, aquesta me la compro segur!

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: