Teniu temps per una mica de lectura? Amb ganes de saber què es cou pel món 2.0? Aquí teniu un recull d’enllaços acabat de preparar:

Aquesta setmana hem llegit que…

…la nostra vida és cada vegada més digital i hem arribat al punt que una contrassenya no és protecció suficient per a tot el que hi ha en joc: informació personal, dades bancaries, canals de comunicació… Us recomano aquest article (llarg) a la revista Wired, escrit per un periodista a qui fa uns mesos van hackejar (en vam parlar al recull) sobre les limitacions dels sistemes de contrassenyes, cap on anirà el futur i quins sacrificis (conveniència?) haurem de fer per a la nostra privacitat.

 

…parlant de privacitat, Pinterest recentment ha posat en marxa una nova funcionalitat, els “taulells secrets” per als que no sempre ho volem compartir tot públicament. Només en podem tenir 3 però perfecte per al taulell d’idees per a regalar aquest nadal sense que ningú se n’assabenti abans de desembolicar. Per a fomentar l’esperit nadalenc, també han creat una mena de calendari d’advent on diferents personatges fan les seves recomanacions d’inspiració festiva: “30 days of pinspiration”:

 

…en rumors del sector, llegim que Google podria estar en negociacions per entrar encara més de ple en el sector de les telecomunicacions creant el seu propi operador de telefonia i dades. S’acosta encara més un món on Google ens proveeix de tot?

 

…la curiositat/monada de la setmana és la història de dos germans que volien un gatet i el seu pare els va dir que només el tindrien si aconseguien 1.000 “m’agrades” a Facebook (error de novato… pobre home devia pensar que era impossible…). Després de penjar aquesta imatge al Facebook de la mare demanant ajuda, amb més de 129.000 m’agrades, ja tenen un gatet adoptat a casa. (Nota que no ve al cas però com que ara ve Nadal…: la història es molt maca però un animal no ha de ser mai un caprici o un regalet, són una responsabilitat que dura anys – tot i que el retorn és enorme)

 

…hem estat seguint les notícies els darrers dies sobre la darrera escalada de la violència entre Israel i Palestina. M’ha cridat l’atenció llegir sobre la intervenció en el conflicte del col·lectiu de “hackers” activistes Anonymous: en resposta a les amenaces de l’estat israelita de tallar les telecomunicacions a Gaza, han atacat diverses webs d’institucions i empreses d’Israel, esborrat i hackejat bases de dades.

 

…a temps per a fer la carta als Reis i xiuxiuejar a l’orella del tió, trobem aquest portal web, Jocsijoguines.cat, creat per Plataforma per a llengua que recull totes les joguines que “parlen” en la nostra llengua i els seus fabricants.

 

…una altra curiositat és aquesta app creada per la marca d’aigua Evian que converteix el teu timeline de Twitter en una “experiència interactiva i musical” on cada tweet és una gota d’aigua que pots llegir (i respondre o retwittejar). Molt mono i conceptual… però si segueixes gaire gent, deuen baixar els tweets “a raig” (mai més ben dit).

…i per acabar, aquí us deixo aquest vídeo de The Onion (una web de notícies-parodia) que imitant l’estil de les conferències TED fa broma del món dels “experts en social media”. He rigut una estona:

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: