Bon dilluns! Comencem a tope la setmana amb un recull d’enllaços interessants que hem trobat navegant per la web darrerament.

 

Aquesta setmana hem llegit…

…per als que us interessin els temes d’innovació, tecnologia, gastronomia… o la genialitat en general, sobretot la que surt de casa nostra, us recomano aquest article en profunditat sobre Ferran Adrià publicat a la revista WIRED.

el tribunal suprem del Canada ha determinat que els usuaris tenen dret a la privacitat en l’ús de les noves tecnologies fins i tot en el cas d’estar utilizant un ordinador a la feina. Segons la sentència les vides personals i professionals estan cada vegada més entortolligades i és necessari garantir l’expectativa de privacitat dels treballadors en qualsevol cas. Un tema complicat… què en penseu?

…un altre article interessant i un punt curiós és aquest perfil de Alexis Ohanian, creador de Reddit, la comunitat d’interessos més gran de la xarxa, i la seva campanya (continuant amb els esforços per garantir la llibertat de la xarxa) per a influïr en la política representant els drets dels internautes.

…un estudi de les llengües prevalents a la Wikipedia per països mostra una realitat molt interessant: la majoria d’articles escrits des de l’estat espanyol estan escrits en llengua catalana. Cito l’article que ho analitza: “A Espanya hi ha el cas d’una “llengua minoritària” (el català) amb una quantitat significativament superior (aproximadament trenta-cinc mil articles) que la llengua majoritària (el castellà/espanyol) del país. Enlloc del món podem veure una visibilitat tan alta per a una llengua relativament petita”. Aquí podeu veure el mapa d’Europa amb les llengües que predominen a cada estat:

…parlant del català a la xarxa, segons aquesta notícia de fa unes setmanes, la nostra llengüa online gaudeix d’una bona salut, no està al nivell de les llengües més utilitzades però la seva situació és equiparable a la de l’alemany i allunyada d’una vintena de llengües europees la presència de les quals és molt dèbil a la xarxa.

…i parlant de la Viquipedia, recordeu el concurs “Wiki Loves Monuments”? Doncs es van rebre més de 361.000 fotografies d’arreu del món. Els territoris de parla catalana van presentar 34.440 imatges (el 87% de l’Estat espanyol) i van ser dels més actius de tots, només per darrera de Polònia.

…aquesta setmana es començarà a emetre als canals que té Movistar a les xarxes socials (Tuenti, Facebook i YouTube), una web sèrie de producció espanyola i amb actors de televisió coneguts. La sèrie es dirà “Are you app?” i estarà formada per episodis de 5 minuts que parlaran de com la tecnologia ha revolucionat la manera en què ens comuniquem. Aquí en podeu veure el tràiler:

interessant article a la Vanguardia sobre com l’aplicació de missatgeria instantània per a smartphones, Whatsapp, pot afectar les relacions de parella i els problemes en que deriva un excés de control.

 

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: