De vegades navegant per Internet ens topem amb llocs web inclassificables que ens arranquen un somriure i fins i tot ens fan parar un moment, deixar de banda els tweets, els clicks i els m’agrades per a deixar-nos sorprendre.

Aquí us en presento uns quants:

 

1. 100.000 stars

Aquest experiment et permet navegar a través del nostre “veïnat” d’estrelles, incloent el nostre sol. Pots moure’t-hi amb el ratolí i fer-hi zoom, conèixer el nom d’aquelles estrelles documentades i llegir per a cadascuna un text en detall. També podeu fer-hi un tour guiat. És realment increïble! (ho heu de provar, la foto no li fa justícia)

.

2. WhatHappenedinMyBirthYear.com

Com el seu nom en anglès indica, aquesta web et demanarà el teu any de naixement i llavors començarà una explicació detallada de quins aconteixements van succeïr en aquell moment, en forma d’una explicació detallada que es va escrivint poc a poc a la pantalla i que inclou moltes fites de la cultura popular d’aquell moment. Segur que hi ha coses que no sabies!

.

3. La Capella Sixtina

Has volgut mai passejar tranquil·lament per la Capella Sixtina sense turistes, ni cues i amb la possibilitat de veure’n cada racó de ben a prop (fins i tot el sostre!). Doncs des del teu ordinador, ja pots fer-ho.

.

4. The revolving Internet

Aquest enllaç és més aviat dels “curiosos”, i com el seu nom indica és “”l’Internet que dóna voltes”. Navega per on vulguis començant per una cerca a Google mentre perds tota mena de sentit de l’orientació. Jo m’he marejat i tot. Possiblement útil per astronautes que practiquen els efectes de la falta de gravetat.

 .

5. The Nicest Place on the Internet

El lloc més agradable d’internet és aquest. Un lloc on anar quan tinguis un moment baix d’ànims. Deixa’t “abraçar” pel món! (Ho heu de veure per vosaltres mateixos)

.

6. The Internet Map

Un “mapa” d’Internet, on cada web és un cercle de diferent tamany segons la seva popularitat. Per navegar-hi però d’una altra manera. Fes zoom per veure més detall i clica damunt els cercles per descobrir nous llocs.

.

7. The Scale of the Universe

Una web curiosa que ens permet navegar fent zoom per entendre la veritable escala del nostre univers. Des de les partícules més mínimes fins a l’espai exterior, compara la mida de qualsevol cosa, com un dinosaure o un Boeing 474.

.

8. The thoughts room

Una web pensada per quan tenim el cap ocupat i volem una mica de pau. Uns missatges a la pantalla (disponibles en diversos idiomes) ens van guiant i ens ajuden a “deixar anar els pensaments” que ens preocupen. Relaxant.

.

9. Machu Picchu

Si per relaxar-te busques més aventura però no pots escapar-te de davant de l’ordinador, “viatja” virtualment amb aquest enllaç a un dels jaciments arqueològics més espectaculars del planeta. Fes zoom i mou-t’hi lliurement a través d’aquesta imatge d’alta resolució. El millor és fer-ho amb pantalla completa.

.

10. The Useless web

Per acabar, per si no en teniu prou, us deixo aquest enllaç que us portarà, cada vegada que clickeu el botó cap a una altra web “inútil”. Per navegar durant hores si no tens res millor a fer i estàs una mica avorrit. Si en trobeu cap de curiosa (hi ha coses molt extranyes), compartiu-la amb nosaltres deixant un comentari!

 

 

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: