Aquest final d’any vaig una mica de bòlit acabant projectes abans de les vacances però he tingut temps de recopilar algunes de les notícies i curiositats recents del món 2.0:

 

Aquesta setmana hem llegit que…

 

…una empresa de venta d’entrades a espectacles esportius (propietat del grup AEG) permet als clients “reservar” seients al costat dels seus i convidar als seus amics de Facebook a comprar-los si els interessa. La veritat és que em sembla una solució a un problema habitual: si no les compres totes de cop i pagant una persona després potser no podeu seure junts. A veure si alguna empresa d’entrades a concerts s’inspira…

 

…un parell de persones ha impulsat la publicació d’un ebook de receptes a Silicon Valley, “The Startup Chef”. El punt diferencial és que es tracta de receptes creades per emprenedors i persones relacionades amb el món de les start-ups i les noves tecnologies. Hi podem trobar plats creats per gent de Google, Facebook, WordPress o Spotify, entre moltes altres. El llibre es pot comprar online i els beneficis van per a ONGs que es dediquen a erradicar la fam. Una iniciativa molt simpàtica!

 

… ja ho diuen que als “enemics” el millor és tenir-los ben a prop, potser per això sembla ser que Google i Apple s’haurien “associat” per tal de comprar conjuntament les patents de l’empresa Kodak (que després de més de 130 anys ha fet fallida). Si els “gegants” treballen junts, és millor per als consumidors finals a la llarga.

 

…parlant de “gegants”, si us preocupa el tema de la neutralitat de la xarxa, llegim a la Wired que aquesta passada setmana s’ha inaugurat una conferència sobre telecomunicacions on diversos països han debatut com regular (i si cal fer-ho) l’accés a la xarxa. La veritat, trobo preocupant que els mitjans generalistes a casa nostra no es facin més ressó d’aquest debat, essencial per al futur de tots els ciutadans.

 

…segur que ja n’esteu al cas: aquest dimecres el Papa Benet XVI s’estrenarà a Twitter, amb 8 comptes en diferents idiomes. La versió en castellà la podreu seguir a @Pontifex_es. Ja té més de 130.000 seguidors i encara no ha dit res. Amb motiu de l’estrena, podreu dirigir-li preguntes amb el hashtag #askpontifex

…però la veritable notícia friki d’aquest recull és aquesta: uns pares americans posen de nom a la seva filla “Hashtag”. Evidentment la nana ja té pàgina a Facebook, no sabem si té Twitter ni si és trending topic encara (hah!)

…en temes més seriosos, m’ha cridat l’atenció aquest reportatge que parla d’un tipus de discriminació rampant a Silicon Valley i al sector tecnològic en general (i no és de gènere! hah! avui estic que em surto…): la discriminació per edat. Aparentment persones que busquen treballar en aquest entorn es veuen obligades a canviar la manera de vestir, tenyir-se o fins i tot recòrrer a la cirurgia estètica per a tenir una oportunitat. Deunidó!

…i per acabar, el vídeo de la setmana. He rigut una bona estona amb aquesta paròdia de cançó sobre Instagram i els clichés de fotos que hi fem els seus usuaris. Els exemples estan molt ben trobats, ja veureu que aneu pensant “sí, sí, això ho he vist!”:

Que passeu una bona setmana!

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: