Si sou dels que aquest passat any us vau portar molt bé i els Reis us han sorprés amb un iPad nou de trinca, enhorabona! Segurament us moriu de ganes de treure-li tot el suc a la vostra nova “joguina”, començant per les apps que ja venen pre-instal·lades i els centenars de milers d’apps que tens al teu abast a l’App Store. Per a que no t’atabalis i tinguis per on començar, avui et recomanem 10 apps bàsiques per a un iPad… i no et costaran ni un euro!:

 .

1. Flipboard – gratis

El primer que hauries d’instal·lar és la app de Flipboard i configurar-t’hi els temes d’interés que t’agrada seguir per a crear-te la teva pròpia “revista” digital que mai s’acaba. Hi pots connectar els teus comptes a les xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram…), les teves subscripcions si fas servir Google Reader o subscriure’t a una infinitat de fonts amb contingut seleccionat per a qualsevol temàtica. Pots llegir l’article en profunditat que vam publicar fa uns mesos per saber-ne més.

.

2. Pocket gratis

Abans que t’atabalis amb la quantitat d’articles i contingut que trobes i que vols llegir però et falta temps, instal·la’t també la app de Pocket (abans es deia “Read it Later”). Et permet guardar qualsevol text online per a llegir-lo més endavant, i el millor és que en guarda còpies offline de lectura còmode (només el text, sense format). Per això és perfecte per exemple per llegir a l’avió o si no tens connexió 3G i no hi ha wifi. Una alternativa molt coneguda és Instapaper (3,59€), però Pocket ha fet un redisseny recentment i jo la recomano moltíssim.

 .

3. Twitter – gratis

Des d’un iPad, llegir tweets i piular és una experiència diferent que des d’un móbil o un ordinador. Potser a partir d’ara multiplicaràs les teves reflexions en 140 caràcters i si no, almenys veuràs els missatges i les fotografies dels teu timeline d’una altra manera. Aquesta és la app oficial de Twitter per a iPad i és molt completa. Hi ha qui en prefereix d’alternatives, com Tweetbot, però moltes no són gratuïtes.

 .

4. Facebook gratis

Si ets del que passes una bona part del teu temps online a la mare de totes les xarxes socials, ara ho podràs fer amb l’iPad des de la comoditat del sofà o l’hamaca o on sigui que gaudeixes de la tableta i sense teclat! L’app oficial de Facebook de vegades és feixuga i fa tantes coses que t’hi pots perdre, però això també és veritat de la versió web de tota la vida. Estigues al dia del que fa la gent i fes “m’agrades” amb un cop de dir a la pantalla.

 .

5. Pinterest gratis

De totes les xarxes socials més populars, si n’hi ha una que es presta especialment a ser utilitzada des d’un iPad, aquesta és Pinterest. Navega sense pressa per les pàgines i pàgines de coses boniques, interessants, inspiradores i deixa que t’entrin pels ulls. “Pineja-les” als teus taulells i fantaseja en com seria la teva vida si en comptes de perdre el temps amb l’iPad, fessis totes les manualitats o cuinessis totes les receptes que hi has guardat.

.

6. Evernotegratis

Si us agrada prendre notes (i no parlo de notes simples de text, sinó anotacions tan completes com vulgueu, amb foto, vídeo, enllaços, …) i voleu tenir accés a la vostra “llibreta virtual” des de qualsevol lloc, espero que sigueu ja usuaris d’Evernote, la reina de les apps per organitzar-se. Amb la versió iPad, tota la navegació i la gestió de les notes està perfectament adaptada a la pantalla tàctil.

.

7. Adobe Reader – gratis

Sé que molts de vosaltres utilitzeu els iPads per a la feina o els estudis i que pot arribar a substituïr les carpetes plenes de documents que havieu de carretejar fins ara si els podeu consultar en format pdf des de la pantalla. Hi ha moltes aplicacions amb funcionalitats molt avançades per editar pdfs (com Pdf Expert, per exemple) però la majoria són força cares. La d’Adobe és gratuïta i ens permet llegir-los, organitzar-los, compartir-los i també fer-hi anotacions i comentaris.

.

8. Paper – gratis

Si sou més aviat artistes o us agrada prendre notes en forma de sketchos o il·lustracions, el vostre iPad és tot el que necessiteu a partir d’ara. Només us cal una bona app de dibuix. N’hi ha moltes i amb funcionalitats que Picasso hagués envejat però Paper, a banda de ser gratuïta té un disseny espectacular. S’ha de veure però us asseguro que en quedareu enamorats!

.

9. Dropbox – gratis

Si encara no us heu creat un compte a Dropbox per poder accedir als vostres documents, fotos, arxius, etc des de qualsevol lloc, ara que teniu un iPad ja no teniu excusa. A banda de poder tenir-hi una còpia de seguretat per als documents més importants, gràcies a aquesta app, podràs accedir-hi i visualitzar-los en qualsevol moment i des d’on sigui, tenint tota la teva vida digital sempre a mà.

.

10. Skype – gratis

I per acabar, una aplicació per connectar amb el món i parlar “cara a cara” (o només amb veu, o xatejant) gratuïtament amb qui volguem a qualsevol punta del planeta. Ja no hi ha distàncies, quan pots sentir i veure les persones que t’estimes des de casa, des del tren o quan et sentis lluny de casa.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: