Avui parlem de Geonick, una xarxa social força nova de la que potser encara no haureu sentit a parlar. A banda de tenir una premisa diferent i molt interessant, heu de saber que és un projecte impulsat per un emprenedor català en col·laboració amb equips de la UPC. Per tant, està disponible en la nostra llengüa i hi trobareu molts usuaris de casa nostra entre els més de 10.000 que ja té després d’uns pocs mesos de funcionament.

 

Geonick és un cercador d’afinitats, permet als seus usuaris trobar altres persones arreu del món amb els mateixos hobbies, interessos i inquietuds. Així qualsevol pot trobar nova gent amb qui compartir aquestes aficions o apropar-ne i descobrir-ne de noves. Quan ens registrem ens demana completar un “passaport” on identifiquem entre 1 i 10 de les nostres aficions. Són camps totalment oberts (no hi ha unes categories estrictes d’interessos) i podem ser tan genèrics o específics com vulguem. També ens permet (opcionalment) identificar llocs que són especials per a nosaltres i que freqüentem.

 

 

Un cop dins, amb aquesta informació Geonick ens presenta el nostre “mapa personal”, on podem veure ubicades persones amb qui compartim els interessos que hem identificat. Podem enviar missatges privats a altres usuaris, publicar preguntes públiques per a persones amb les mateixes inquietuds o anuncis als taulells del que necessitem o oferim relacionat amb determinat hobbie. També podem cercar per una afició concreta i ens genera un mapa al moment.

 

Un detall interessant de Geonick és que diuen ser una “xarxa social independent”, és a dir, que no et demana connectar-hi els teus perfils a altres xarxes. De fet, volen protegir la privacitat dels seus usuaris i per tant, només utilitzen el codi postal com a manera d’ubicar-los aproximada, permeten utilitzar àlies, i tota la seva informació no pot ser rastrejada per persones externes o els cercadors com Google. Tampoc venen la informació dels usuaris ni hi trobem publicitat externa. Per a finançar-se, ofereixen als usuaris que ho vulguin opcions avançades (com la possibilitat de publicar més anuncis i preguntes) a canvi d’una quota anual.

 

Ara acaben de llançar la seva app gratuïta per a iPhone per a poder utilitzar les funcionalitats des de qualsevol lloc i també permet als usuaris localitzar persones afins amb la posició GPS. L’app per Android està en desenvolupament i sortirà properament.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: