Bon any! No se m’acut millor manera per inaugurar aquest 2013 que presentar-vos un nou projecte interessantíssim que surt d’aquesta cantera d’emprenedors plens d’empenta que, malgrat el to de les notícies els darrers anys i la situació actual, encara tenim la sort de tenir a casa nostra.

WorldCoo és una plataforma web que aplica el model del “crowdfunding” al co-finançament de projectes de cooperació a nivell internacional. Després d’un any de feina, ja s’ha llançat públicament amb vocació internacional (i per ara, completament en anglès).

 

Com funciona? WorldCoo sel·lecciona amb cura projectes de cooperació basats en el desenvolupament sostenible i amb un component d’enginyeria. Aquests projects vénen recolzats per ONGs de trajectòria reconeguda, per tal de garantir-ne una execució eficient i tenen un objectiu de finançament i un termini per aconseguir-lo.

Quan el projecte solidari està actiu, qualsevol persona hi pot col·laborar a través de micro-donacions de la quantitat que desitgin, a partir de només 5€ per donatiu. Quan col·labores amb un projecte, en pots fer el seguiment a través de les seves actualitzacions (amb fotografies i imatges) per estar al dia de si s’assoleix l’objectiu de finançament i de com aquest es posa en marxa si és així. WorldCoo t’anima a compartir a través de les xarxes socials el teu compromís amb els projectes en que col·labores, per tal de donar-los a conèixer entre els teus contactes.

 

Una faceta realment innovador de WorldCoo és que no es limita només a les micro-donacions de particulars, sinó que compta també amb captar l’interés d’empreses que vulguin esdevenir “sponsors” dels projectes de cooperació, ajudant així a l’esforç dels particulars i afegint una dimensió molt més potent a les possibilitats del crowdfunding per si sol. WorldCoo no cobra comissions pels donatius dels particulars (tots els beneficis són per als projectes) i el seu model de negoci es basa en la gestió de les donacions per part d’empreses. Es tracta d’una nova manera per a empreses de qualsevol tipus de desenvolupar programes de responsabilitat social corporativa, col·laborant amb projectes solidaris en una plataforma pública com WorldCoo.

Ja hi podeu trobar quatre projectes actius, garantits per ONGs de renom (com la Creu Roja o Intermon Oxfam), en temes diferents com gestió de l’aigua o de l’agricultura a l’Àfrica o garantir els àpats escolars entre infants en situació de risc a casa nostra.

Us animo a fer-hi un cop d’ull, a col·laborar i a fer córrer la veu!

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: