Bon divendres! Després d’unes setmanes d’absència per vacances i falta de temps, m’agradaria tornar a recopilar les curiositats, novetats i enllaços del que es cou per la xarxa.

Aquesta setmana hem llegit que…

...els famosos i les marques estan entrant cada cop més a Weibo, “el Twitter de la Xina”, on el potencial d’arribar a un gran mercat de seguidors és enorme. M’ha cridat l’atenció llegir que, malgrat només s’hi poden publicar 140 caràcters, l’escriptura xinesa permet dir tant en un missatge com l’equivalent a uns tres tweets. Hi ha agències que t’ajuden (pagant, clar) a piular en mandarí, mentre esperem que arribi la versió traduïda a l’anglès (properament)

.

…potser recordareu els mapes de les xarxes socials arreu del món que s’han anat actualitzant. Doncs aquí veieu la darrera versió, d’aquest desembre passat. A grans trets: Facebook completa la seva invasió, només V Kontakte resisteix a Russia i a Xina i l’Iran, degut a la censura, el que s’hi porta és QZone i Cloob respectivament. Si mireu més avall a l’enllaç, veureu com ha anat canviant aquest panorama.

.

…seguint amb les estadístiques, LinkedIn (que per cert està molt canviada darrerament…) ja ha arribat als 200 milions d’usuaris. Aquestes xifres són de bogeria, però la veritat, ja hi comencem a estar acostumats. Per celebrar-ho han creat un infogràfic amb detalls com els països amb més membres, els països emergents, els usuaris amb més contactes, etc.

.

…en novetats de per aquestes contrades, m’ha agradat molt descobrir la iniciativa del professorat català, MestresClass.cat. Es tracta d’una plataforma oberta on docents que saben explicar molt bé un tema o tenen bones pràctiques per a compartir en la nostra llengua poden fer-ho. Amb el suport de la UOC i el diari ARA, a Catalunya també tenim la nostra pròpia font d’aprenentatge gratuïta i oberta a tothom a la xarxa.

.

…m’ha semblat interessant veure els gràfics d’aquest estudi britànic sobre la relació entre els hàbits dels espectadors de TV i Twitter. Sembla ser que és habitual fer servir la xarxa social per a comentar en directe el que s’està veient. A l’enllaç podeu veure com s’observen les tendències en tweets durant els moments clau d’un programa com Factor X, o les escenes que més missatges generen en un episodi d’una sèrie com Homeland:

com serien les xarxes socials d’ara si haguessin estat dissenyades el 1997? Una d’aquelles coses friquis que arranquen un somriure de reconeixement. Sobretot no us perdeu la versió vintage de Pinterest, al final de la pàgina!

.

…seguint amb xarxes socials “vintage”, sabíeu que ara hi ha un nou MySpace? Doncs si, després de mesos de proves, finalment està obert a tothom. Potse fer-hi login amb el teu usuari de Facebook o Twitter (ha!) i sembla ser que està centrat en el món de la música. Ah, i per estrenar-lo van fer un llançament amb un single nou d’en Justin Timberlake. Voleu dir que és nou? o_O

.

…i per acabar amb aquest punt nostàlgic: un altre gran del passat que vol tornar, Internet Explorer, ha tret aquest vídeo homenatge apel·lant als adolescents dels 90, per a que ens recordem d’ell. La veritat, el vídeo és molt maco però em fa venir més ganes de recuperar el meu Tamagotchi i jugar a “tazos” que no de deixar de fer servir Chrome. 😉

Que passeu un bon cap de setmana!

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: