És divendres però fa mal temps, i pinta que serà un bon cap de setmana per fer una bona queixalada als llibres que ens hagin (o hàgim) regalat aquest Sant Jordi. Si voleu fer una mica de lectura addicional, us porto aquest recull d’enllaços del que es cou per la web 2.0. Potser no és tan interessant com aquesta novel·la negra que tens entre mans, però de vegades arroba al nivell d’un bon relat de ciència ficció.

 

Aquesta setmana hem llegit que…

…mentre els fangirls i fanboys més devots esperem que Apple s’animi a entrar al sector automobilístic, ens podem consolar en sentir que la gent de Volkswagen ha anunciat a la fira de Shanghai una nova edició del seu escarabat, l'”iBeetle”. Entre les seves prestacions, un port on connectar l’iPhone de manera integrada i que funcionarà amb una app de Volkswagen des d’on podrem veure estadístiques sobre el vehicle o que ens llegeixi què publiquen els contactes a les xarxes socials. També sembla ser que el cotxe vindrà en “colors que combinen amb l’iPhone”.

.

…m’encanta la iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat, que ha creat “L’App de la setmana”, una web des d’on destacaran una aplicació per a móbils disponible en llengua catalana per a donar-les a conèixer i fomentar-ne l’ús. Ens en fem seguidors de seguida!

.

…que una empresa de nom Griffin ha creat “el futur dels plastidecor”, amb una app de nom Crayola Light Marker que, juntament amb un “llapis de colors” electrònic ens permet dibuixar sobre una pantalla tàctil a través de la llum sense ni tan sols tocar la pantalla. Podem fer-hi dibuix lliure, pintar dibuixos ja fets i altres jocs, tot sense necessitat de treure-li punta.

.

…ahir es va celebrar, com cada quart dijous d’abril des de 2010, el Dia Internacional de les noies en les TIC (tecnologies de la informació i el coneixement). L’objectiu d’aquest dia, a iniciativa de la Unió Internacional de Telecomunicacions, és canviar una situació es que les dones escollim una carrera vinculada a la tecnologia amb 5 vegades menys probabilitat que els homes. Som usuàries de la xarxa en igual mesura (en alguns entorns més i tot) però no podem deixar escapar l’oportunitat d’estar darrera qui la gestiona i impulsa, quan aquest sector és un dels que té més futur per a les properes dècades.

.

…que el creador d’Instapaper, que fins ara havia volgut mantenir-se com l’únic responsable finalment ha decidit vendre la popular app (n’hem parlat anteriorment) a una empresa de nom Betaworks, també propietària del portal de notícies Digg. Estarem atents a quines novetats i canvis comportarà això per als milers d’usuaris fidels que té.

.

…un estudi d’un centre d’anàlisi del futur digital americà ha concluït que els joves (la generació anomenada Millenials), té una actitud del tot diferent davant la privacitat a la xarxa. En comparació amb persones de més edat, aquests joves mostren més entusiasme a l’hora de compartir informació personal amb empreses online, són més receptius a la publicitat que utilitza les seves dades per a ser més dirigida i accepten compartir informació a canvi de beneficis i recompenses que els poden aportar les empreses.

.

…m’ha semblat molt interessant aquest article a la revista Wired sobre “l’arqueologia de la xarxa”, iniciatives que es dediquen a recollir i preservar les pàgines web que passen la història i queden abandonades però que desvetllen detalls sobre el nostre passat proper que de vegades val la pena no oblidar tan fàcilment.

.

…la web de comèdia “Funny or Die” ha presentat el primer biopic sobre Steve Jobs en clau d’humor: iSteve. L’actor que interpreta el geni no és altre que Justin Long, qui va protagonitzar al coneguda sèrie d’anuncis “I’m a Mac, I’m a PC” (fent de Mac, evidentment!). Dura més d’una hora, i podeu veure la pel·lícula sencera aquí.

 

Bon cap de setmana!

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: