Aquí hem recomanat webs de tota mena i apps que no ens les acabem, però encara mai haviem parlat de revistes per a tablets. La gràcia d’una revista en un iPad és que, a banda de no haver de baixar al quiosc per comprar-la, l’experiència de lectura és molt diferent i, si està ben feta, es poden aprofitar les possibilitats de la interacció digital per a fer-ne una experiència que va molt més enllà de les lletres sobre paper.

Casualment (o no!) aquestes dues revistes neixen impulsades per equips d’aventurers des de Girona amb vocació d’arribar arreu a través de les pantalles. Cadascuna a la seva manera, són dues recomanacions a les que val la pena fer un cop d’ull per entendre cap a on va el futur de la premsa, l’entreteniment i la lectura:

 

1. EsguardiPad (gratis), Android (gratis)

Nascuda el dia de la Diada del passat 2012, es tracta de la primera revista setmanal en català per a tauletes. Només cal que la instal·leu a la vostra tauleta i en podreu descarregar el nou número cada dimecres. Amb més de 30 números ja a l’arxiu, Esguard fa un repàs als temes més destacats del moment, a través de les opinions de personatges diversos del nostre país.

També hi podreu trobar les aportacions d’una dotzena de columnistes que hi col·laboren periòdicament, perfils de personatges emergents interessants i, cada setmana, una conversa informal amb un personatge rellevant del món de la cultura, la política, l’esport o la societat civil. Aquesta entrevista, realitzada sempre per Màrius Serram Matthew Tree, Toni Aira o Txe Arana, és multimèdia i es pot “veure” i “sentir” a més de llegir. La subscripció és gratuïta, ja supera les 10.000 descàrregues setmanals i aquest mes de març va rebre el premi a la Millor nova Publicació en català 2012.

 

.

2. UnbreakiPad (gratis)

Amb un to totalment diferent, ha nascut aquest passat mes d’abril la revista Unbreak, creada i dissenyada des de Girona amb vocació d’arribar al món. S’edita en castellà i va dirigida al mercat hispà, espanyol i llatinoamericà amb un posicionament simpàtic, informal i urbà, molt basat en l’humor i la cultura “internetera”. Ja en podeu descarregar el primer exemplar al quiosc del vostre iPad i gaudir d’una experiència molt diferent a simplement passar pàgines: la podeu llegir, però també escoltar i veure, ja que inclou enllaços, elements interactius, elements móbils… tot al toc dels vostres dits sobre la pantalla. Realment us recomano que hi feu un cop d’ull perquè l’experiència és tant diferent que descrita no li puc fer justícia.

Al primer número trobem Florentino Pérez a la portada i un reguitzell de seccions sobre moda, esports, videojocs, TV, sèries, entrevistes, humor, música, sexe, gadgets, fotografia, cuina, història, còmica, etc, etc.. signades per col·laboradors que van des de periodistes coneguts com Víctor Amela, humoristes com Quim Morales, experts com Dolors Reig, artistes de diverses disciplines com el Cálico Electrónico i un munt de personatges molt populars a la xarxa com la Gina Tost, El Cocinero Fiel i diversos podcasters, blocaires i artistes de YouTube.

 

Les heu “llegit” (escoltat, vist, experimentat…)? Què us han semblat? :-)

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: