No ens podem despistar ni una setmana perquè sempre hi ha novetats a comentar al món 2.0.

 

Aquesta setmana hem llegit que…

…a partir d’aquesta setmana YouTube també ofereix canals de vídeo de pagament, a un preu que va des de 0,99$ el vídeo fins a 7,99$ per les subscripcions mensuals. Per ara han presentat una trentena de “partners” que obriran els primers canals i ja està disponible, entre d’altres, el de “Barrio Sésamo” (per ara sembla que només en alguns països). Llegeixo que aviat també s’hi podrà veure “Fraggle Rock” i em pregunto si l’entreteniment infantil que ha existia fa 30 anys és el més innovador en atrevir-se a provar nous formats de distribució.

.

…una curiositat per als malalt de Twitter, ara també podeu endur-vos els vostres hashtags al món online encarregant una guirnalda-hastag per decorar. La podeu encarregar a la web de Banter banner.

.

…el Catalanitzador de Softcatalà és un programa que posa a l’abast de qualsevol usuari de forma senzilla tenir en català els ordinadors i els programes que utilitzem més habitualment. En executar-lo, el Catalanitzador analitza de forma automàtica els canvis que cal fer i, en un procés guiat, els realitza sense que l’usuari s’hagi de preocupar de res més. Ara acaba de sortir la versió 2.0 que inclou les eines per catalanitzar programes com iTunes o Skype, i per primer cop funciona per a Mac OS X.

.

la marca Huggies a Brasil ha creat una app que t’avisa via tweet quan toca canvi de bolquers. De nom, TweetPee sembla que tot plegat no és més que una campanya de marketing (que ha funcionat perquè se n’ha parlat a tot arreu) i que es tracta simplement d’una app per a gestionar l’us de bolquers més eficientment. L’aparell “sensor” que surt al vídeo només és un “concepte”, tot i que té la seva gràcia:

.

…en línea amb aquesta idea, el diari anglès The Guardian ha recopilat algunes de les que considera “les pitjors apps mai creades”, entre elles una que promet mesura la teva proesa sexual gràcies a l’accelerometre. Només t’has de posar l’iPhone al braç en els moments de passió.

.

…en temes una mica més seriosos, ens ha semblat molt interessant aquest article sobre una persona que va entrar a la presó als 80 i fins ara no havia tingut molt d’accés a Internet. Ens explica en primera persona l’experiència i la seva visió de tot plegat: “The Internet Blew my mind”

.

…per a celebrar les 50.000 milions de descàrregues a l’app store, Apple ha distribuït una llista de les apps més populars de tots els temps.

.

.

…una empresa anglesa ha desenvolupat una app que converteix un iPhone en un aparell auditiu per a persones sordes. L’eina recull els sons al voltant de l’usuari amb el micròfon del telèfon i l’amplifica a uns auriculars o a l’altaveu utilitzant algoritmes que s’dapten a cada usuari segons la seva condició i que es poden personalitzar.

 

…per acabar us deixo aquest vídeo, de la gent de Google, per a celebrar el dia de la mare i recordar-nos com de connectats hi podem estar gràcies als seus productes i serveis, tot intercal·lat amb imatges de vídeos reals sobre lo fantàstiques que són les mames:

Que gaudiu del cap de setmana! :-)

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: