En els darrers mesos des de Facebook no s’han estat quiets. Com és habitual per part de la super-xarxa social, han anat fent canvis al disseny de la interfície. Aquesta vegada els canvis són molt més subtils, ja que són de “cares a dins”: no afecten l’aparença del nostre perfil o de les pàgines si no la del canal de notícies, és a dir, el panell de control des d’on veiem cada dia el resum del que han publicat els nostres amics i les pàgines de les que som seguidors.

 

Potser per això, no hi ha hagut molt de ressó i com que per ara és un canvi opcional, hi ha moltíssims usuaris que encara no l’han activat. Per a fer-ho només cal que aneu a aquesta pàgina on Facebook explica el canvi i escolliu l’opció per a provar el now “look” al final de la pàgina.

Segons ens expliquen els seus creadors, l’objectiu era ordenar una mica el canal de notícies, per a simplificar-lo treient-ne els elements innecessaris que feien massa “soroll” i deixant lloc per a presentar les novetats (i xafarderies) de manera més atractiva. Per començar, ara hi ha molt més espai de pantalla per a presentar les imatges dels nostres contactes:

 

A banda de queixar-se de que hi havia massa informació alhora, sembla ser que un dels comentaris habituals dels usuaris és que tenien la sensació de que es perdien informació. Per això Facebook ha decidit donar-nos més control als usuaris per escollir el tipus d’informació que hi volem veure. A dalt a la dreta del nostre canal de notícies podrem escollir quina opció de visualització volem:

  • El canal de notícies principal seguirà mostrant-nos el contingut que els algoritmes de Facebook consideren més interessant per a nosaltres, una combinació del que publiquen les amistats més properes i les publicacions més interessants segons el nombre de “m’agrades” i comentaris
  • La opció notícies més recents es basa en el temps de publicació per mostrar el més nou
  • Hi ha una opció per a veure només fotografies, una altra pre a veure només actualitzacions relacionades amb la música que escolten els contactes o els artistes als que seguim i una per a veure publicacions relacionades amb jocs.
  • També podem escollir veure només el que publiquen els contactes amb l’opció tots els amics o només les novetats de marques i personatges amb l’opció “seguint”.
  • Finalment hi ha una opció per a veure només notícies dels grups als que pertanyem i per a cada llista d’amistats que haguem creat.

Un encert per part de Facebook ha estat fer que l’experiència d’utilitzar Facebook a l’ordinador o als móbils i tauletes és molt similar, de manera que només ens haurem d’acostumar a un tipus d’interacció. Recordeu que per ara és opcional i si voleu, l’heu d’activar vosaltres mateixos.

A mi personalment em sembla un canvi a millor i m’hi he acostumat de seguida, us la recomano!

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: