A la xarxa tots tenim poc temps i les primeres impressions són les que compten. Quan compartim informació hem d’intentar transmetre les idees clau de manera que els receptors del missatge en puguin copsar el més rellevant en qüestió de segons i amb un simple cop d’ull. Per això han pres gran importància els infogràfics (“gràfics informatius”) com un tipus de contingut que triomfa a la web 2.0.

Per a fer un infogràfic es necessita treballar amb unes dades de base, coneixements de formats de visualització i criteris de disseny gràfic. Per sort però, comptem amb algunes eines a la xarxa que permeten a qualsevol amb una mica de temps i ganes i alguna cosa a comunicar, crear el seu propi infogràfic i compartir-lo:

 

1. Visual.ly

Aquesta web vol ser la comunitat referència per a que els creadors d’infogràfics donin a conèixer la seva feina i les organitzacions que en necessitin trobin talent per a que els el dissenyin. Hi podreu navegar i veure una galeria enorme de bons infogràfics sobre diferents temes que us poden inspirar.

Tot i que es dirigeixen a professionals, ofereixen un seguit d’eines per a crear el teus propis infogràfics de diferents tipus: un CV visual connectant amb el teu LinkedIn, un resum de la teva informació a Facebook o a Twitter, un informe del teu Google Analytics, diagrames de Venn, l’evolució d’un hashtag i algunes altres opcions divertides.

 

2. Infogr.am

Si el que voleu és més flexibilitat per a crear un infogràfic a mida per a qualsevol tipus d’informació, tenim aquesta altra opció amb més de 30 tipus de gràfics. Només hem d’introduïr o importar les taules de dades a visualitzar, i un cop acabem els podem descarregar com imatges o pdfs i compartir-los a les xarxes socials directament.

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: