Aquests passats dies n’han passat de grosses al món de la xarxa, hem estat llegint…

 

…la notícia que l’agència d’intel·ligència americana NSA “espia” (o almenys recopila grans quantitats de dades) dels usuaris de les principals empreses de telecomunicacions i tecnològiques del país (de les quals evidentment molts de nosaltres també som usuaris. Tot va esclatar quan el diari britànic The Guardian va publicar la notícia sobre les dades que Verizon (operador de telecomunicacions americà) entregava a la NSA. Després va sortir a la llum el programa PRISM, segons el qual algunes de les principals empreses de la web 2.0 (Apple, Google, Facebook, Skype…) també recullen dades per a les agències d’intel·ligència.

 

…des d’aleshores, el focus s’ha posat en Edward Snowden, el nom del responsable de la filtració que ara està refugiat a Hong Kong.

…també val la pena llegir l’editorial del New York Times que carrega fortament contra el govern d’Obama i la resposta oficial del president en una roda de premsa on afirma que ningú està escoltant les nostres trucades, explica el concepte de les “meta-data” i els suposats usos d’aquesta recollida de dades:

 

…tot plegat és força inquietant i planteja molts interrogants sobre el límits de la recollida de dades i la protecció de la nostra privacitat quan quedem en mans d’empreses privades. Google ha emès un comunicat aclarint com comparteixen informació amb el govern americà i ha demanat publicament que se’ls permeti aclarir l’abast de la informació que realment es recopila per a les agències. Facebook i Microsoft han fet el mateix.

 

…en temes menys preocupants, Twitter ha  anunciat que Vine té 13 milions d’usuaris i ja està disponible la versió per Android de la seva app. Seguim atents a com evoluciona la nova forma de compartir continguts en petits vídeos de 6 segons: aquí la podeu descarregar

 

… una de les altres grans novetats de la setmana ha estat la presentació durant la conferència anual de desenvoluapdors d’Apple del nou sistema operatiu iOS7. Tot i que no estarà disponible fins a la tardor ja s’hi pot veure el gran canvi en l’estratègia de disseny de la casa de la poma, ara liderada pel dissenyador estrella Jonathan Ive, fins ara responsable de les línees blanques i pures del hardware que han esdevingut icòniques en el món del ordinadors:

 

…pel que fa a curiositats, us porto l’invent d0un tuitaire amb poca feina i molta creativitat que va publicar “un tweet d’un Vine d’una foto a Instagram d’un article a Tumble sobre un article a Facebook d’un tweet”. Per a que t’exploti el cap!

…una altra curiositat per als amants dels peluts de quatre potes és “Whistle”, un gadget de life-tracking dissenyat especialment per als gossos que registra tota la seva activitat i t’ajuda a millorar la seva qualitat de vida:

 

…m’ha semblat interessant aquest article sobre com estem perdent “l’art de la conversa cara a cara” per culpa del nostre hàbit de passar el dia amb els ulls enganxats a la pantalleta.

 

…i per acabar, en notícies de casa nostra, aquesta setmana no us perdeu la celebració el proper 19 de Juny del ProCatTic 2013, la trobada anual dels professionals de les TIC catalans. Un comentari, a mode de crítica constructiva: trobo a faltar més representació femenina en el programa. Entenc que tal i com és el sector és difícil però és un peix que es mossega la cua: si no hi ha representació, no hi ha visibilitat i a final el que perd riquesa de punts de vista és el propi sector.