La cervesa és una beguda que sempre ha estat relativament popular a la nostra terra, però és cert que en els darrers anys d’està produïnt un re-sorgiment “cultural” internacional amb nous fenòmens com les cerveses artesanes, les casolanes, les micro-cerveseres i la popularització de diferents tipus i receptes. I amb aquesta calor, que bé que entra en una terrasseta, així que sense més excuses, agafeu els vostres smartphones i a gaudir-ne:

 

1. Untappd (iPhone, Android, Blackberry, Windows Phone – gratis)

Una autèntica xarxa social de la cervesa, disponible a la xarxa i per a qualsevol tipus de smartphone, es tracta d’una barreja entre un “facebook”, un “google maps” i un foursquare però tot al voltant de la cervesa. Pots buscar cerveses i bars a prop teu, veure quines són tendència, veure què beuen (i on!) els teus amics, puntuar cerveses i explorar amb recomanacions personalitzades i “medalles”… l’app imprescindible per al cerveser 2.0

Screen Shot 2013-07-16 at 8.22.18 AM

 

2. Taplister (iPhone – gratis)

Disponible en versió web i per a iPhone, Taplister és un super-cercador de cerveses, productors i bars. Sobretot pensat per als locals amb molts tiradors que van canviant l’oferta, permet als propietaris donar-s’hi d’alta i actualitzar la seva oferta per a que els fanàtics trobin exactament el què busquen o sàpiguen quines novetats poden demanar. Amb molta informació de locals i cerveses d’arreu del món, aquest és el mapa que em proposa cercant opcions a Barcelona:

Screen Shot 2013-07-16 at 8.31.04 AM

3. BrewGene (iPhone, Android – gratis)

Si el que vols és organitzar la teva afició, registrant, opinant i puntuant les cerveses que tastes, compartint la teva activitat i obtenint recomanacions basades en els gustos de la comunitat, aquesta aplicació, disponible online i per a iPhone i Android és la millor opció. Potser estèticament no és tan “bonica” com les anteriors però té una bona base de dades i una comunitat d’usuaris potent.

Screen Shot 2013-07-16 at 8.42.49 AM

 

4. Cervecear (iPhone – gratis)

App en llengua castellana creada per l’asociació espanyola de cervecers. Amb molt contingut informatiu sobre l’elaboració, els ingredients, idees de maridatge i dieta mediterrània, com a curiositat també inclou jocs per a decidir qui paga una ronda gratis, qui tria el proper bar o a qui toca que el convidin avui. La seva web és un portal amb molta informació, un blog i campanyes al voltant de la cervesa.

Screen Shot 2013-07-16 at 8.49.33 AM

5. Pintley (iPhone, Android – gratis)

Es tracta d’un motor de recomanacions potent que es basa en les teves puntuacions i va “aprenent” sobre els teus gustos per a fer-te propostes encertades de noves cerveses per tastar. Disponible a través de la web o en versions per iPhone i per Android, els seus creadors també organitzen trobades “no virtuals” per a que els membres de la comunitat es coneguin. Llàstima que de moment són només als Estats Units.

 Screen Shot 2013-07-16 at 8.51.30 AM

6. Beer Counter (iPhone, Android – gratis)

Després de provar totes aquestes apps potser et caldrà controlar una mica el teu consum. Amb aquesta app podràs prendre nota fàcilment de quantes en portes i on i quan les has pres… per si de cas se’t va oblidant i perds el compte!

Screen Shot 2013-07-16 at 9.10.40 AM

7. BeerCloud (iPhone/iPad, Android – gratis)

Una altra opció per als que ho volen anotar tot al voltant de la seva afició, BeerCloud et permet crear la teva pròpia base de dades cervesera al “núvol” on incloure-hi tot: què has tastat, on has anat, enllaços que vols recordar, anotacions personals, esdeveniments… Hi podràs accedir sempre que vulguis i des de qualsevol lloc a través del navegador o del teu smartphone o iPad.

Screen Shot 2013-07-16 at 9.19.07 AM

8. Brewster (Android – gratis)

Una darrera opció per als usuaris d’Android només, et permet prendre nota i llistar les teves cerveses preferides, comparar-ho amb les llistes dels teus amics i obtenir “punts” per provar cerveses úniques. La seva base de dades inclou més de 10.000 cerveses diferents.

Screen Shot 2013-07-16 at 9.27.09 AM

9. iBeer (iPhone, Android – gratis)

No podia faltar a la llista una app tan clàssica com inútil, iBeer, el simulador de cervesa per a smartphone. Realment de vegades no ens mereixem la tecnologia que tenim a l’abast 😉 Important destacar que també hi ha versió per a iPad (per als insaciables) i una versió de pagament amb opcions per a “beure” també vi, cafè o xampany…

mzl.qebcyxuw.320x480-75

 

10. Tirador de cervesa iPad?

I per acabar, us deixo aquest enllaç amb una curiositat: un ipad “tirador” de cervesa. Llàstima que només es tracti d’un truc d’un ilusionista alemany a la Hofbreuhaus de Munich, el “centre” neuràlgic de la capital de la cervesa: