Avui us portem una eina curiosa i interessant que ens pot servir per a treure més profit a la xarxa: un cercador d’imatges i altres tipus de mèdia. Spezify és una eina creada el 2009 per uns desenvolupadors suecs i accessible en versió web a Spezify.com o en versió app gratuïta per a iPhone: Spezify

Screen Shot 2013-08-24 at 7.13.39 PM

La principal diferència entre utilitzar la cerca per imatges més coneguda de Google Images i aquesta eina és d’una banda que no distingeix entre diferents tipus de mèdia: vídeo, música… L’altra, i molt interessant, és que els resultats de la cerca no es basen només en enllaços web sino que es connecta amb serveis com Amazon, Twitter, Instagram, Flickr o Vimeo per a trobar sempre una barreja eclèctica que inclou els resultats més rellevants i interessants, tenint en compte el que ara és “tendència”. Podem escollir a quins serveis volem que cerqui fent click al botó de configuració a dalt a la dreta.

 

spezify

 

Han posat molt d’èmfasi en l’experiència i la presentació dels resultats és molt atractiva i visual: amb quadrants de diferentes mides (com un “collage”) que podem clicar fàcilment i veure cada un en detall. També ens proposa paraules clau relacionades per aprofundir i afinar la cerca.

 

Es tracta d’una eina molt útil per a explorar qualsevol tema, descobrir coses noves o tenir una visió global al voltant d’una paraula clau. Per exemple, és una eina molt útil per a fer una pluja d’idees o explorar de manera “diferent” un tema que hem de recercar. Està bé tenir més opcions que la caixa de cerca de Google. Aquí podeu veure unes imatges de la seva versió per a iPhone:

Screen Shot 2013-08-24 at 7.23.55 PM