Seguim amb la nostra nova sèrie de perfils digitals de diferents usuaris actius a la xarxa catalana.

Avui és el torn de l’Oscar “starbase” un autèntic esperit lliure de la blogosfera catalana que escriu sobre gastronomia amb un to propi, autèntic i ple d’humor. Incansable, a banda de publicar gairebé a diari, col·labora a la “gastro-xarxa” catalana amb iniciatives com els Gastroblocaires o la Gastronosfera. Quina és la dieta digital d’un “gourmet” de la xarxa?

 

L’Oscar en 140 caràcters:

Teclejador força compulsiu sobre els temes que  m’interessen. Que acaben quasi sempre tenint  molt a  veure amb  la gastronomia. starbase a internet i Òscar Gómez al DNI, sóm la mateixa persona.

 

Screen Shot 2014-02-19 at 11.17.34El podreu trobar a la xarxa a…

Blog: DeCuina.net
Twitter: @decuina
Facebook: decuina.net
Instagram: starbase_decuina
Google +: Oscar Gómez
Foursquare: decuina
Gastroblocaires
Gastronosfera
Què fem? (LaVanguardia)

 

Es connecta des de…
PC amb finestretes
Una tablet androide
Un telèfon també androide ja força viejuno

 

Un dia de connexió típic

Sobre les 6:30h del matí reviso els correus de la nit i deixo programada una entrada al blog per a que es publiqui mentre estic a la oficina. Programo també alguns continguts al hootsuite perque es publiquin durant la jornada laboral. Durant la mateixa faig un ús molt limitat de les xarxes socials. Sí que rebo els mails mentre treballo es clar, així que el que és urgent acostuma a ser atés. Al migdia mentre dino penjo alguna foto de la carmanyola si em fa goig i reviso els timelines.
Al vespre és quan reviso el lector de RSS a la recerca dels texts i noticies que em resulten més atractius. Acostumo a preparar una entrada que serà publicada al matí seguent al blog quan la revisi acabat d’aixecar amb el cap més fresc.

 
Connecta amb…

La major part de les connexions que tinc a través de les xarxes són o bé amb altres blocaires de gastronomia o bé amb professionals del sector que també hi són present i són accessibles per al comú dels mortals afeccionats. No hi ha gaire diferències entre twitter i facebook a nivell de quins temes susciten interacció excepte que a twitter tinc usuaris seguidors a qui en molts casos no conec. Al facebook aixó és molt més limitat. I faig servir bastant els grups de conversa a Facebook per a muntar contubernios i demés conspiracions. El whatsapp també vola amb dos amics que tenim horaris molt divergents, allà van les converses més radicals, heh.
Una de les grans alegries que m’ha donat el blog i les xarxes és haver trascendit l’espai digital i haver conegut personalment a altres blocaires amb els que hem bastit una molt bona amistat. El millor dels blocs són els blocaires.

 

Una app imprescindible…

Dropbox perque puja les fotos al ordinador, tenía el Asus Webstore però funcionava de pena.

dropboxshot

(hem parlat sobre com compartir arxius grans en 5 passos fàcils a través de Dropbox)

 

Un enllaç imprescindible…

Feedly.com o un lector de RSS similar. La meva vida va canviar a millor quan vaig descobrir el lector RSS de google. El va tancar i ara faig servir el feedly cada dia.
Microsiervos i Naukas alimenten amb píndoles diàries el meu esperit cientific.
Jotdown em dona motius per seure una bona estona a llegir una entrevista ben feta
El Descodificador una visio crítica i descarnada del món de la televisió que tenim

(llegeix el nostre recull d’alternatives a Google Reader, entre elles, Feedly)

 

Una “joia” poc coneguda…

Soc molt poc cool amb les apps jo, una que em va molt bé és Splashtop. Permet connectar remotament al ordinador desde un dispositiu tipus tablet o smartphone i ‘executar’ el que vulguis com si estiguèssis a casa. Es a dir que et dona la potència de la CPU del ordinador i funciona força bé. Algun cop he pogut editar una foto d’urgència gràcies a aquesta utilitat.

 

Un vici inconfessable…

Només jugo al PapaPear, no se si és gaire inconfessable perque ho faig només un parell de cops per setmana. Ah, i un dels que mai ha jugat al Candy Crush soc jo, tinc entès que sóm tres a tota Europa.

Screen Shot 2014-02-19 at 12.05.27

 
Una anècdota de “connexió”…

Una anècdota que recordo amb il.lusió em va passar ja fa cinc o sis anys, quan vaig anar convidat a la Torre Agbar per una presentació i sopar que feia l’Ajuntament de Tudela per a presentar les seves verdures. Jo hi anava amb molta vergonya perque el meu blog és una mica heterodoxe i no entenia del tot perqué m’havien convidat. Al arribar i donar el nom a la entrada, hi havia per allà la Mar Gavilán, co-editora del blog gastronomiaycia (una potència del sector gastrodigital), que em va sentir i va venir somrient a saludar-me dient que em seguia molt. Vaig flipar 2.0 i encara em fa gràcia recordar la ilusió que em va fer.

 

“Desconnectar” significa…

Marxar a Andorra de cap de setmana i no tenir peles per a pagar el Roaming, em sembla que és una de les poques maneres en que servidor desconnecta de les xarxes.

 Screen Shot 2014-02-19 at 12.12.32