Seguim amb la nostra nova sèrie de perfils digitals de diferents usuaris actius a la xarxa catalana.

Avui és el torn d’en Germà Capdevila, un d’aquests usuaris pioners de la xarxa que obren camí i els altres seguim. Concretament som més de 26.000 que els seguim (només a Twitter al seu compte @gcapdevila) on cada dia piula i conversa amb tothom. Com s’ho fa?

 

En Germà en 140 caràcters:

Un periodista amb una fam insaciable d’informació i coneixements, que intenta treure tot el suc de les noves tecnologies.

 

295798_2263732626880_1569294773_n

El podreu trobar a la xarxa a…

Web: germacapdevila.cat
Blog: Verba Docent
Twitter: @gcapdevila
Facebook: Germà Capdevila
Pinterest: gcapdevila
LinkedIn: Germà Capdevila
Google +: Germà Capdevila
Instagram: gcapdevila
Goodreads: gcapdevila
Vine: gcapdevila
Untapdd: gcapdevila
Foursquare: gcapdevila
Foodspotting: gcapdevila

Es connecta des de…
Per la meva aventura amb les revistes per dispositius mòbils, els faig servir tots: tauletes i telèfons iOS i Android especialment, però quotidianament vaig amb un iPhone 5, amb un iPad i amb un MacBook Pro.

 

Un dia de connexió típic

Estic tot el dia connectat. Tot esmorzant escolto ràdio per streaming i llegeixo la premsa a la tauleta. Programo uns quants tuits abans de sortir de casa i després estic tot el dia amb el mòbil a la mà, sobretot participant de converses al Twitter.

 

Connecta amb…

Cada xarxa té el seu perfil de contactes. En el meu cas, Facebook em serveix per connectar amb la família i els amics que tinc lluny.

Twitter és una eina professional per informar-me, per opinar i per conversar amb els lectors.

Instagram m’encanta perquè estableixen converses visuals amb amics i amb nous amics virtuals.

Goodreads em serveix per trobar recomanacions de lectures interessants, Foursquare i Foodspotting per trobar llocs per gaudir d’un bon àpat i fins i tot Untappd per descobrir cerveses d’arreu del món que no coneixia!

 

Una app imprescindible…

Evidentment, l’app de Revista Esguard i l’app de Revista Sentits!

També sóc molt fan de Flipboard.

screen480x480 (1)

(Hem parlat de la revista Esguard > 2 revistes per iPad innovadores, gratuïtes…i creades des de Girona! i també sobre Flipboard: una nova (i millor) manera de llegir la xarxa)

 

Un enllaç imprescindible…

M’agrada molt consultar cada dia Mostemailednews.com per conèixer les notícies més compartides dels principals mitjans internacionals.

 

Una “joia” poc coneguda…

Digital Theatre: és una app que et porta les millors obres de teatre de Londres en HD al teu iPad o el teu ordinador, que pots enviar a la tele si tens un AppleTV. És genial, és com ser al teatre sense haver de viatjar a Londres! Acabo de veure “Much Ado About Nothing” amb David Tennat i Catherine Tate per només 14,49 euros i et quedat al teu disc dur per tornar-la a veure totes les vegades que vulguis.

screen480x480 (2)

 

Un vici inconfessable…

Vaig quedar atrapat durant una bona temporada amb el Jetpack i el Temple Run 2, però vaig poder desenganxar-me!

 

Una anècdota de “connexió”…

Una vegada, en la presentació d’un llibre, vaig fer una piulada comentant una reflexió que acaba de fer Quim Nadal, que presentava el llibre. Com que ell també està sempre amb el mòbil a la mà, va interrompre la seva presentació per dir “Aquí veig que en Capdevila no està d’acord amb mi!”, i em va buscar i assenyalar entre l’auditori. Tothom es va girar per mirar-me i jo volia fondre’m en el seient…

 

“Desconnectar” significa…

Desconnectar? Aquesta paraula no surt al meu diccionari. Fins i tot quan vaig a l’hort (la meva principal distracció) tinc una app que es diu Garden Time Planner que m’ajuda a planificar quan i què plantar…

Screen Shot 2014-02-12 at 10.27.01