Aquests dies hem tingut unes quantes novetats al món 2.0, aquí teniu un recull de les més interessants, divertides i curioses…

Hem llegit que…

 

Facebook ha complert 10 anys! Ho han celebrat amb el llançament d’una nova app (Paper, que encara no està disponible fora dels EUA) i amb una nova funcionalitat anomenada Lookback que ens ha permès als usuaris fer un repàs del nostre pas per Facebook en forma de vídeo nostàlgic amb els millors moments. Si encara no heu vist i compartit el vostre, el podeu veure anant aquí.

 

Screen Shot 2014-02-07 at 09.35.24

… per celebrar-ho la gent de la revista TIME han creat una petita aplicació que et fa un càlcul de quant de temps has perdut a Facebook en aquests darrers anys. De vegades hi ha coses que val més no saber-les!

 

Screen Shot 2014-02-07 at 09.37.21

…hem llegit una notícia que esperem faci pensar a alguns energúmens: una noia ha estat condemnada a un any de preso per fer tweets incitant a la violència (concretament demanant el retorn dels GRAPO). No sé si això servirà per a que es repensin el que diuen alguns a la xarxa, com ara els que surten a l’esgarrifosa sel·lecció d’@apuntem

…una curiositat que m’ha fet somriure: Forgotify, una web que et permet escoltar cançons a Spotify que no ha escoltat mai ningú encara. Diu que n’hi ha 4 milions i que ho volen remediar. Preparats per descobrir un nou artista obscur?

Screen Shot 2014-02-07 at 09.42.12

…aquest article a la revista Rolling Stone explica la història del fundador de Silk Road, un mercat online per a tota mena de productes i serveis il·legals (des de drogues, passant per tràfic d’armes fins a d’altres coses encara més qüestionables). Silk Road existeix a la “Internet profunda”, que són les catacumbes del que nosaltres naveguem habitualment i on s’allotja informació i succeeixen transaccions que els cercadors no indexen. Una lectura interessant sobre el món del crim a la nostra era en xarxa.

…seguint amb cultura i xarxa, molt interessant aquesta reflexió sobre com la sèrie Sherlock (que heu de veure JA si no ho heu fet encara) representa la tecnologia del nostre dia a dia en llenguatge cinematogràfic novedós, i què diu això sobre la nostra societat. Alguns exemples és com es mostren els missatges als móbils superposat com a text en comptes d’ensenyar-nos la pantalla del telèfon o com en algunes seqüències es fa referència a hashtags i trending topics i aquests apareixen també com a text en pantalla. Aquí en teniu un exemple de com ens ensenyen que el protagonista fa una cerca a la xarxa (i no és una excusa per posar una foto de Sherlock al blog… ho prometo! 😉 )

Sherlock-Holmes-search_550

…als que us agrada una mica d’arqueologia de la xarxa, no us perdeu aquest vídeo que s’ha recuperat recentment de Steve Jobs presentant el Macintosh en públic el 1984. No el puc insertar aquí però el podeu veure en aquesta pàgina en tota la seva glòria (dura més d’una hora i mitja).

Screen Shot 2014-02-07 at 09.58.45

…un altre article interessant al New York Times que argumenta, arrel d’un estudi sociològic, que de fet la tecnologia no ens aïlla.

…el punt d’humor via etfelicitofill amb aquest cartell publicitari tan sofisticat: “Búscame en Google” XD

tumblr_mzjz39tg8w1rnop36o1_500

…i per acabar, el vídeo friki d’avui: què passaria si Google fos un senyor?