Seguim amb la nostra nova sèrie de perfils digitals de diferents usuaris actius a la xarxa catalana.

Aquesta setmana tenim en Carles Roca-Font, @marphille per als amics virtuals, un tuitaire en rehabilització, expert en e-commerce i blogger. Potser el coneixereu pels seus blogs Milloringlix (nano-lliçons d’anglès curtes i clares per a seguir aprenent fins i tot quan no tenim temps, guanyador d’un Premi Bloc Catalunya el 2011 i amb un llibre publicat) i BCNudge (amb articles d’anàlisi i reflexió molt recomanables sobre estratègia digital i tot el que té a veure amb l’empresa a la xarxa). Vaig tenir el plaer de conèixer-lo en les primeres trobades de gent que tuitejàvem en català (quan erem pocs i bons!) i  des de llavors el segueixo de prop, intrigada per saber com és la seva Dieta Digital, sobretot ara que també ha estat pare recentment.

 

En Carles en 140 caràcters:

Guinardonenc de Tona. M’interessa l’economia de la conducta humana, el consumisme i l’evolució, de tot. Treballo de responsable d’experiència de compra i atenció al client en una botiga online

 

El podreu trobar a la xarxa a…

marphille

Blogs: Milloringlix i BCNudge
Twitter: @marphille
Instagram: @marphille
Foursquare: marphille
Slideshare: crocafont
Goodreads: Carles Roca-Font
LinkedIn: Carles Roca-Font
Tripadvisor: CarlesRF

 

Es connecta des de…

iPhone 4
MacBook Pro 13″ del 2009
iPad 3a generació

 

Un dia de connexió típic

He anat canviant de pràctiques amb el temps. Abans era addicte total a Twitter, ara en sóc un addicte «no total». Normalment miro Twitter mentre camino anant al Metro, durant la jornada laboral poc si és que no faig alguna cosa relacionada amb la feina. Al vespre, des que sóc pare, hi ha dies que no faig quasi res. Depèn dels dies. Facebook ho miro diàriament per xafardejar i pels feeds de coses que segueixo, força vegades per ser honest.

  

Connecta amb…

A Twitter m’informo de temes d’actualitat i ho utilitzo molt per riure amb una xarxa d’amics a qui no he vist mai.

A Facebook només hi tinc amics que he conegut personalment i molts formen part diferents fases de la meva vida (escola, Universitat, Erasmus, feines…). Ho trobo súper útil.

A part, tinc una xarxa molt gran de contactes a LinkedIn, ho trobo imprescindible. A les altres xarxes hi interacciono poc, excepte Whatsapp, si ho considerem una xarxa social. No sóc un «early adopter» de quasi res, intento tenir com menys xarxes socials millor.

 

Una app imprescindible…

Twitter, clar.

 

Un enllaç imprescindible…

Lamebook. Em fa riure molt i m’interessa des d’un punt de vista sociològic, antropològic millor dit.

 Captura de pantalla 2014-04-08 a la(s) 10.57.27

 

Una “joia” poc coneguda…

Ja que hi som, faig publicitat de l’aplicació iOS de Camaloon (start-up catalana on treballo). Pots dissenyar una xapa a partir d’una foto que acabes de fer i la reps a casa en pocs dies. Mola no?

Captura de pantalla 2014-04-08 a la(s) 11.00.17

 

Un vici inconfessable…

Em fascina la diguem-ne subcultura «white-whine”, m’agrada llegir coses d’això.

 

Una anècdota de “connexió”…

Una vegada vaig voler donar una (última) oportunitat a Apple Maps, de turisme a Besalú per trobar un restaurant. Vam acabar fent quilòmetres caminant, mai més! Però va servir per agafar gana. 

 

 “Desconnectar” per a tu significa…

Estirar-me sobre el llit amb el meu patufet, fer-li pessigolles, jugar a fer sorolls amb la boca i menjar-me’l a petons. Riure com bojos.