Picture 7

Gràcies a Google tenim diverses eines a la nostra disposició per tal de poder traduïr qualsevol contingut a la xarxa a un altre idioma. Jo ho he utilitzat per afegir un enllaç a una versió traduïda de Betes i Clicks, al castellà i al anglès, i he posat els enllaços a la barra lateral del blog. Si teniu algun amic que vulgui desenredar la xarxa però que no té la sort de parlar català passeu-los aquests links:

¿No lo entiendes?
Lee Betes i Clicks en Español

Can’t understand a thing?
Read Betes i Clicks in English

La qualitat de les traduccions hem d’admetre que no és de nivell literari però, sobretot en castellà, es prou entenedora.

A banda d’això, gràcies a Google Traductor podeu:

1. Traduïr qualsevol text, document o pàgina web

Aneu aquí i trobareu una caixa de text on copiar qualsevol cosa que volgueu traduïr. Si voleu traduïr una web poseu l’adreça (http://…) i si voleu fins i tot podeu “pujar” un document i el veureu traduït al navegador. Només cal triar l’idioma original i el que volem obtenir i voilà!

Picture 2

Com a curiositat aquí veieu com queda Betes i Clicks en japonès (pel que sembla deixa alguna paraula en anglès) 😉

Picture 3

2. Buscar resultats en qualsevol idioma

Amb l’eina de cerca traduïda, podem fer cerques en webs en altres idiomes i obtenir el resultat en la nostra llengua. Un exemple de per a què pot servir: imagineu que voleu anar a Berlin i us pregunteu què veure, on menjar, etc. Fem una cerca de “recomanacions a Berlin” en alemany traduïda al català…

Picture 4

…i obtenim resultats de pàgines d’Alemania, amb recomanacions “locals”:

Picture 5

Hi ha un munt d’utilitats per aquesta eina: trobar receptes autèntiques de cuina internacional, trobar informació detallada sobre un personatge o lloc d’un altre país…

3. Tradueix qualsevol web al teu idioma només fent “click”

Aquesta eina és un bàsic per afegir al nostre navegador. Anem a l’apartat d’eines de Google Traductor i al final de tot de la pàgina trobarem un recull de “botons”, un per a cada idioma. Triem el nostre i “l’arrosseguem” fins a la barra del navegador (allà on tenim els enllaços als favorits):

Picture 6

Quan estem en una pàgina en una altra llengua, fem clic al “botó” de la barra del navegador i la veurem automàticament en el nostre idioma. Si selecciones un text abans de fer clic veuràs la traducció només del fragment que t’interessa.

Espero que us resulti útil! Si se us acut algun nou ús per a aquestes eines de traducció compartiu-ho als comentaris i… a navegar sense fronteres! :-)