Per acabar l’any us porto un recull d’enllaços “útils” especial per aquestes festes. Espero que les gaudiu!:

1. Escolteu nadales a Spotify: La música nadalenca ens envaeix, i ara, a través del nostre programa gratuït de música preferit, també. Feu una cerca per “nadal” o “christmas” o proveu algunes llistes nadalenques com aquesta de música de nadal de tot el món, o aquesta que he creat amb versions d’artistes que no són els típics que fan cançons de nadal (vaja, que no són les que sonen al Corte Inglés)

2. Espieu el Pare Noel via webcam: El senyor Santa Claus també s’ha passat a les noves tecnologies i ara podeu seguir el seu dia a dia a la seva casa de Lapònia a través d’una càmera en directe (només en horari de “treball”, això si, que no és gran hermano tampoc!). Pel que hi he vist es fa moltes fotos amb visitants però no el veig fabricant joguines… feina pels elfs??

3. Seguiu els protagonistes del Nadal via Twitter: aquest any el Twitter és “lo que se lleva” i els nostres estimats personatges nadalencs no podien ser menys: ja hi podeu seguir als @ReisMags i al @SenyorTio! Fer la carta als Reis en 140 caràcters és complicat però va bé saber si aquest any toca carbó… per anar-se preparant 😉

4. Feu que nevi a Flickr: si esteu mirant fotos en família a Flickr i trobeu que hi falta un toc nadalenc feu que hi nevi (com a Betes i clicks, que no para!) afegint /?snow=1 al final de l’enllaç de qualsevol foto:

5. Expliqueu a un amic extranger les nostres tradicions tan “escatològiques”: el fenómen del “tronc que caga” i de la figura més famosa del nostre pessebre deixa a tothom bocabadat, com podeu veure en aquest vídeo de la televisió anglesa:

6. Compreu caganers per Internet: ara que ja saben de què va, els podeu dir que en comprin un des de qualsevol lloc del món a través de Caganer.com, una botiga online com podeu veure, molt especialitzada. M’encanta el caganer internauta:

7. Expliqueu històries davant la llar de foc “virtual”: gràcies al YouTube ara podeu veure i sentir el soroll acollidor de la llar de foc des de qualsevol lloc. Pel que fa a l’escalfor, us haureu de conformar amb la que surti del portàtil…

8. Reivindiqueu la tradició del tió: ets de tió? estàs fart dels pare noels que pengen dels balcons? apunta’t a aquesta iniciativa que reivindica el tronc més estimat, “alliberant” tions per Catalunya i registrant-los a través de la web SocdeTió.cat. Una iniciativa 2.0 amb barretina:

9. Canteu la cançó del Nadal a YouTube: interpretada per artistes de casa nostra com Albert Pla, Joan Miquel Oliver, Quimi Portet, Gerard Quintana, Estopa i els Manel, ja us podeu aprendre la cançó d’aquestes festes: “no us en oblideu mai més, en un pessebre hi ha d’haver, en un pessebre hi ha d’haver-hi, hi ha d’haver-hi un caganer!” (el vídeo tampoc té preu)

10. Envieu aquesta entrada als vostres amics per desitjar-los un bon nadal! 😉: I de pas, que coneguin aquest blog, us prometem un munt d’entrades interessants per a l’any que ve!

Bon Nadal a tots de part de Betes i Clicks!