Ja entrem a la recta final de les properes eleccions al Parlament de Catalunya, avui comença la penjada de cartells oficial, així que toca compartir alguns enllaços per a poder fer seguiment dels candidats, els partits i, un cop haguem votat, dels resultats.

1. SkoltiLab

enllaços eleccions

Es tracta d’un experiment que utilitza la informació de Twitter i Flickr per a generar un recull de tot el que diuen els candidats i del que diuen els ciutadans sobre els candidats.

Trobarem uns gràfics que mesuren el volum de mencions de cada candidat a la xarxa i per a cada candidat podem veure el detall de què diuen d’ell/a i que diu ell/a a temps real:

2. Electoralia


Electoralia és un portal centrat en la política catalana que neix ara en període electoral. Tal i com ho expliquen ells mateixos: rastreja en temps real més de 500 blocs especialitzats,  webs de mitjans de comunicació (generalistes i especialitzats),  la xarxa social Twitter i diferents canals de Youtube i mostra tota la informació relacionada amb les eleccions als usuaris del lloc, sense filtres i en temps real. El motor de cerca, a més, jerarquitza i prioritzaaquests continguts en funció de la seva rellevància qualitativa (paraules clau, focus d’atenció) i quantitativa (comentaris, RT, respostes, visites i visionats).”

El contingut és molt complet i inclou fins i tot enquestes, fins i tot aquesta que m’ha cridat l’atenció: et fa una recomanació de qui hauries de votar segons les creences que tu defineixes amb les respostes.

3. Parlament 2.0

Una eina molt atractiva creada per Antoni Gutiérrez i que podem insertar als nostres blogs o consultar des del telèfon móbil. Es tracta d’un recull visual de la informació de tots els diputats per partit o territori i amb els enllaços a la seva presència a la xarxa: ja tinguin twitter, facebook o blog.

4. #Porra28N

Des de la web del grup Beers&Politics2.0 podeu participar a la única porra online de les properes eleccions.

Per participar només cal que diguis quants diputats creus que obtindrà cada partit i llavors la teva entrada es comptarà en el gràfic que han generat i que compara les previsions de la comunitat amb la realitat del parlament segons va sortir escollit el 2006:


5. SocVot

SocVot agafa una altra mesura per a prendre el pols a les eleccions: el nombre de seguidors que tenen el partits a Facebook o Twitter. Amb això genera estadístiques que ens diuen com quedaria la cosa si la política es decidís exclusivament a les xarxes socials. Com a curiositat, segons Facebook, tindriem un canvi de govern força inesperat:

6. Tuiter.net 28n

Com el seu nom indica, aquesta web creada per pimpampum.net (els mateixos de rodalia.info), s’especialitza en monitoritzar les eleccions a través de Twitter, a base de seguir diversos hashtags o etiquetes (#28N, #unacatalunyamillor, etc….) i destacant-ne els més utilitzats, generant un recull de tweets relacionats.

També ens permet filtrar per partit, candidat o temes i ens mostra estadístiques de les mencions, en gràfics històrics i absoluts. Aquí veiem els temes que més preocupen o que més es mencionen en la campanya:

7. Eleccionsdosmildeu.com

Per acabar, aquesta web recull de manera clara i visual tots els tweets i apunts a facebook dels partits i dels candidats.

També genera estadístiques del creixement de la presència dels partits a les diferents xarxes o per exemple, de les paraules més mencionades desglossant quins partits les repeteixen més sovint:

Espero que us serveixi i que aneu tots a votar (molts i moltes van lluitar pel nostre dret a poder-ho fer)! 😉