Des que hi ha càmeres digitals, fer fotografies ha passat de ser una tècnica reservada a uns pocs a una cosa que fem cada dia, especialment amb alguns smartphones i gràcies a infinitat d’aplicacions que han sorgit al voltant del tema (llegir l’article sobre 15 apps d’iPhone per als amants de la fotografia).

 

Els més exigents però tenen també càmeres rèflex, la majoria de les quals són digitals però que segueixen tenint un seguit de funcionalitats que ens permeten definir el resultat final: la sensibilitat (ISO), l’apertura, la velocitat de l’obturador, l’enfocament… Gràcies al simulador de CameraSim podem practicar com utilitzar cadascuna d’aquestes funcions per a conseguir fotos més clares, més ben enfocades… en general, millors.

.

Tenim una foto típica: amb una persona en primer pla (una nena), una imatge de fons (uns gronxadors) i un objecte en moviment (un molinet de vent) i un seguit de funcionalitats que podem escollir..

.

Quan hem definit la configuració que volem, fem la prova “tirant” una foto amb el botó de la dreta i en veiem el resultat:

…una mica massa fosca…

Millor? (un pèl desenfocada, necessito pràctica!)

Si us animeu a practicar, us recomano que busqueu alguna referència sobre nocions de fotografia bàsica, per exemple podeu començar per aquí o aquí.

Si coneixeu enllaços per a aprendre fotografia, suggeriu-los als comentaris! :-)

 

Altres articles interessants: