Avui comencem la setmana a top amb un recull clàssic d’aplicacions per a smartphones, especialment per als que gaudiu veient pel·lícules. Fa un temps vam repassar enllaços sobre cinema i us van agradar molt, espero que les apps també us agradin! Llums, càmera, acció…

.

1. IMDB (gratis): la IMDB és la “Internet Movie Data Base”, la mare de totes les webs de cinema, on podem trobar tota la informació de milions de films i actors. Imprescindible per consultar en qualsevol moment de quin any és la peli, en quin altre lloc has vist aquest actor que et sona en aquesta escena, etc. Imprescindible també per decidir si val la pena veure una pel·lícula segons les opinions dels altres usuaris que queden resumides en una puntuació de l’1 al 10. Un consell: intenteu no veure cap film que tingui menys d’un 6. També hi ha versió Android.

.

2. Estrenos (gratis): Aquesta app per iPhone i iPad, gratuïta i creada a Catalunya ens permet veure d’un cop d’ull les estrenes de cinema de les darreres setmanes, tant a sales com en DVD. Per a cada títol podem veure’n les dades, el cartell, els actors, el tràiler i les valoracions dels altres usuaris. Per quan et preguntis “què fan al cine aquesta nit?”.

.

3. Movies by Flixster (gratis): una de les apps de cinema més populars ens permet accedir a informació d’estrenes i novetats, veure tràilers, llegir opinions de la web Rotten Tomatoes, crear la nostra llista de “pelis que vull veure” i entre moltes altres funcionalitats, conectar-la amb el nostre compte a Facebook i compartir les nostres valoracions amb els amics. També hi ha versió per iPad i per Android.

.

4. Run Pee (gratis): aquesta app és la més friki del recull, però no podem negar que és útil: ens recomana per a cada pel·lícula de la seva base de dades (força completa) quin és el millor moment per anar al lavabo sense que ens perdem cap escena crítica. També ens fa un resum dels primers 5 minuts de cada film per si hem arribat tard i ja havia començat. Molt pràctic si ets de bufeta sensible o vas al cine amb nens. :-) Aquí trobareu la versió Android.

.

5. IMBD Trivia (gratis): un joc dels creadors de la primera app d’aquesta llista, inclou centenars preguntes i jocs sobre films, televisió i actors, amb diferents nivells i gèneres. Pots competir amb altres jugadors i compartir la teva puntuació amb els amics a Facebook. Molts tipus de preguntes i jocs diferents, no us avorrireu!

.

6. Movie Alert (gratis): una altra app molt interessant dels desenvolupadors catalans Sixtemia. Ens permet activar alertes per a que ens avisi cada vegada que els nostres actors preferits (tenim una base amb milers d’opcions per escollir) estrena una pel·lícula al cinema o surt a la programació per televisió. Així, si ets fan de Meg Ryan, estaràs sempre al cas de quan els seus clàssics passen per Antena 3 o TVE1 els dissabtes a la tarda 😉

.

7. Top100Movies (gratis): Si, com a mi, et costa decidir quina pel·lícula veure cada vegada que t’hi poses, aquesta app és una bona solució. Llista les 100 pel·lícules més populars a la iTunes Store en un moment donat, classificades per gènere. Estigues al dia de les novetats en cada moment.

.

8. iTunes Movie Trailers (gratis): si ens agrada veure els tràilers per a decidir-nos abans de veure una estrena, aquesta app ens permet accedir des de l’iPhone o l’iPad a centenars de tràilers, extres i imatges en HD. Inclou un calendari d’estrenes previstes per als propers mesos, i permet guardar imatges, valorar títols i compartir les recomanacions amb amics a través d’email o de Twitter.

.

9. Movie Quotes (0,99$): Si ets del que parles amb cites de pel·lícules, aquesta és la app per a tu. Podràs accedit a milers de cites de pel·lícules (en anglès, clar) des del telèfon, cercar per títol, actor, gènere, any o trobar-ne una d’al·leatòria sacsejant el móbil. Pots compartir les millors o quardar-les com a favorits.

.

10. Movies (2,99€): Per acabar una app imprescindible per al cinèfil “professional”, ens permet catalogar un llistat de les pel·lícules que tenim, les que volem veure i fins i tot les que hem deixat en préstec a algun amic. Amb un cercador molt visual i complet amb filtres i categories, és perfecte per no passar-se hores per decidir “què mirem avui?”. Crec que malgrat el preu, val la pena. També té versió per Android.

.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email totes les novetats, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: