Les pantalles dels smartphones i dels tablets tenen una qualitat visual que, juntament amb les funcionalitats tàctils per interactuar-hi es presten a moltes possibilitats a l’hora de gaudir de l’art a través d’aplicacions. Tant si ets un aficionat als clàssics, un amant de l’art més contemporani o de carrer o si ets més creatiu i gaudeixes creant-ne tu, aquí trobaràs algunes idees per mullar el pinzell en pintura 2.0:

 

1. The Warhol (2,39€ iPhone, 2,99€ iPad i 0,76€ Android)

Aquesta aplicació desenvolupada pels responsables del Museu Andy Warhol de Pittsburgh, inclou informació en detall sobre 50 de les millors obres de l’artista pop per excel·lència. La informació sobre la col·lecció inclou imatges de les obres, materials d’arxiu, cartes, fonts i clips de video i audio històrics i amb opinions d’experts.

 

2. Art.Mapped (iPhone gratuïta)

Aquesta app per a iPhone cataloga les localitzacions d’obres de grafitti, “street art”, art públic, arquitectura i disseny. L’objectiu és poder ubicar aquestes obres en un mapa i documentar-les per quan ja no hi siguin (ja que moltes són de caràcter efímer). Els usuaris poden descobrir-hi obres i contribuir-ne al directori per a que tothom en pugui gaudir.

 

3. Brushes (3,99€ iPhone i 5,99€ iPad)

Si el que voleu és provar de fer les vostres creacions, una de les opcions més reconegudes és la app Brushes. Amb una gran varietat de pinzells, funcionalitats de capes, zoom, possibilitat d’importar imatges, etc… és una de les més utilitzades. Un dels seus trets més interessants és poder veure un “playback” de les nostres obres, pas a pas com les hem anat creant. S’ha utilitzat per a fer diverses portades de revistes i en aquest grup de Flickr en podeu veure moltes creacions d’usuaris arreu del món.

 

4. Race Against Time (gratis iPhone)

Si esteu pensant en els nens o sou més dels de jugar i aprendre, no us podeu perdre aquesta app gratuïta creada pels responsables de la Tate Modern (el millor museu del món!). Un joc interactiu que comença amb un camaleó que surt d’un quadre de Monet i ens transporta a través de 12 nivells inspirats per 121 anys d’art modern, amb més de 20 enemics a superar. Divertida i gratis!

 

5. Mixel (gratis iPad)

Si sou com jo i tampoc dibuixeu molt bé sobre paper, fer-ho amb el dit sobre una pantalla no et convertirà en un artista de talent d’un dia per l’altre. Però gràcies a apps com Mixel, tots podem crear i obtindre resultats interessants i, sincerament, espectaculars. Mixel és una app d’iPad per a crear “collages” digitals. És fàcil, divertida i per a tothom. També té un aspecte social de comunitat i qualsevol obra dels altres usuaris es pot re-mesclar per crear noves obres.

 

6. Art Authority (7,99€ iPad)

Votada com la millor app de referència del 2011 per l’App Store, aquesta aplicació d’iPad ens transporta a un museu virtual que mostra obres de més de 1.000 dels millors artistes del món occidental, des de l’època antiga fins l’actualitat. Hi trobareu 55.000 pintures i esculptures, organitzades per “sales” temàtiques. Podem cercar per artista o per moviment, comparar obres… o simplement, visitar aquest enorme museu al nostre ritme.

 

7. Art Rage (1,59€ iPhone, 5,49€ iPad)

Per als que volgueu dibuixar però les altres opcions us recordin massa les aplicacions de dibuix en ordinador per a professionals, Art Rage és una opció divertida, molt visual i de molt nivell per a artistes de 0 a 100 anys. Podem escollir entre els pinzells representats gràficament en una interfície molt agradable i hi trobareu totes les funcionalitats que necessiteu (capes, modes, etc…) per crear obres més el·laborades.

 

8. Magritte your world (gratis iPhone)

Aquesta divertida app et permet fer fotos i “magrittejar-les” amb animacions inspirades en la obra de Magritte, un dels artistes més populars del segle passat. Creada per coincidir amb una exposició a Tate Liverpool, és una app divertida per crear un petit vídeo surrealista i compartir-lo a les xarxes socials.

 

9. Penultimate (0,79€ iPad)

Si ens interessa més fer esquetxos allà on anem, una de les millors opcions és aquesta app, una app per a prendre notes a mà que simula l’efecte de la tinta sobre paper i que és molt utilitzada per a qualsevol tipus de finalitat, ja sigui educativa, professional o per pura diversió. La darrera actualització sincronitza les nostres imatges amb Dropbox o Evernote.

 

10. Banksy-Locations (0,79 iPhone)

Per als fans de l’artista contemporani més misteriós i polèmic, aquesta app us mostrarà les localitzacions de les obres més famoses creades per Banksy als carrers de tot el món i us donarà indicacions per a gaudir-ne. AMb una biblioteca creixent d’informació i imatges de la seva obra, és la guia més completa de l’artista a les vostres mans.

 

11. Jackson Pollock (0,79 iPhone)

I per acabar, una app divertida que ens permet pintar amb el telèfon reproduïnt l’estil abstracte de l’artista americà Jackson Pollock. Quan movem el móbil veiem com la pintura goteja i els colors es barregen creant l’efecte pel qual l’artista era tan reconegut.

 

Espero que us hagi agradat! Si creeu obres amb apps i les voleu compartir amb nosaltres, feu-ho als comentaris!

 

Recordeu que hem estrenat unes noves subscripcions a Betes i Clicks. Ara podeu triar entre rebre totes les nostres actualitzacions per correu o rebre només una newsletter mensual amb el millor de cada mes i continguts exclusius.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: