Una setmana més, un bon grapat d’enllaços nous. Bon cap de setmana!

 

Aquesta setmana hem llegit que…

 

…el projecte de QRpedia, implementat a l’exposició Joan Miró. L’escala de l’evasió de la Fundació Joan Miró, serà presentat com a finalista als premis SmartUK Project Award del Regne Unit al Mobile World Congres que se celebrarà la propera setmana a Barcelona. La implementació que se n’ha fet a la Fundació Miró és molt interessant: amb un senzill lector de codis QR accessible a través de qualsevol telèfon mòbil intel·ligent, el visitant pot accedir a la informació completa i contrastada de Viquipèdia, de disset obres seleccionades de l’exposició. Els articles d’aquestes obres van ser editats en una Viquimarató organitzada conjuntament per la Fundació Joan Miró i Amical Viquipèdia, amb la col·laboració de viquipedistes, i amb l’assessorament del departament de conservació i la biblioteca de la Fundació i en poques setmanes es van traduir a més de 40 llengües, continguts que els visitants poden consultar quan visiten l’exposició amb els seus móbils.

 

…per als lectors madridistes masoquistes de Betes i Clicks, sapigueu que ja ha sortit l’app oficial de Cristiano Ronaldo. Hi ha versió per iPhone i per Android, esteu de sort si teniu ganes de veure el seu careto a totes hores i tenir agregada tota la informació que publica a les diferents xarxes socials. Va bé de saber… :-S

 

…en temes mensy seriosos, el premi a l’enllaç més adorable de la setmana va a aquest nou Tumblr que hem descobert: “Bebés” amb iPads. Preparem-nos que dominen les pantalles tàctils amb només mesos!

 

…si com la Lady Gaga teníeu el problema que Facebook us obligava a utilitzar el vostre nom real, no patiu, si sou estrelles globals i utilitzeu un pseudònim o nom artístic, Facebook implementarà un nou servei de verificació especialment per a vosaltres, per a que no us suplantin la identitat, real o falsa.

 

…com tota bona setmana, aquesta setmana també tenim un infogràfic per portar-vos, concretament aquest: la història de les empreses i les xarxes socials. Ens fa un repàs de les diferents aplicacions i xarxes que han anat sorgint, la seva evolució i les empreses, adquisicions i tancamenta que hi ha darrera. Sabíeu que MySpace va aparèixer el 2002 (només ha tardat 10 anys en desaparèixer pràcticament…) o que al 2006 Yahoo va intentar comprar Facebook sense èxit? Aquí us en deixo un fragment però podeu consultar-lo sencer aquí.

 

…si passeu cada segon davant l’ordinador o amb el móbil a la mà, llegint cada tweet i twittejant sense parar… ho esteu fent malament. Així mateix ho diu un dels creadors de l’aplicació, “passar massa hores utilitzant Twitter és poc saludable.” Si ell ho diu!

 

…ahir (24 de febrer) hagués estat el 57è aniversari de Steve Jobs, que va morir el 5 d’octubre del 2011. Per celebrar-ho us portem un nou recull dels millors vídeos del creador d’Apple. També podeu aprofitar per llegir el recull d’enllaços per a fans que vam publicar aquest estiu i el recull d’homenatges que vam recopilar a l’octubre.

 

…segons un estudi realitzat a la Gran Bretanya, un 66% de la població pateix de “nomofòbia”, que vol dir “la fòbia de no portar el telèfon móbil a sobre”. Estem fatal. I les dones pitjor, un 70% de nosaltres diu patir anseitat si no té el telèfon, no queda saldo, bateria o no hi ha cobertura. Sembla una bestiesa, però proveu de quedar-vos atrapats en un ascensor sense cobertura! A mi em va passar i no vaig poder twittejar-ho! 😉

 

…i per acabar unes dades de casa nostra: prop de la meitat dels catalans es connecta amb freqüencia a les xarxes socials. Segons un estudi publicat per la Generalitat, un 46.1% de la població catalana es connecta amb alguna freqüència a alguna xarxa social. D’aquests, un 17,9% s’hi connecta diverses vegades al dia i un 11,8%, una vegada diària. Aquí podeu veure la resta de gràfics de l’estudi, amb altres dades interessant sobre l’ús de móbils i tablets:

Bon cap de setmana, i a connectar-se com toca! :-) I si no l’heu llegit ja, no oblideu de descarregar el manual sobre Pinterest en català.

 
Recordeu que hem estrenat unes noves subscripcions a Betes i Clicks. Ara podeu triar entre rebre totes les nostres actualitzacions per correu o rebre només una newsletter mensual amb el millor de cada mes i continguts exclusius.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te