Ens arriba de la mà de Skolti i el seu meravellós laboratori un nou experiment 2.0: un observatori de la situació i l’activitat d’algunes de les principals marques de l’estat espanyol a Twitter.

Per ara (per limitacions de la informació que es pot “capturar” de Twitter) només hi ha 54 marques però ja està previst anar ampliant la llista (i els podeu contactar per a fer-los suggerències de marques a afegir).

 

Hi podem veure un llistat de totes les marques comparades, amb les dades de nombre de seguidors, seguits, llistes on apareixen, tuits diaris, RT fets i rebuts al dia, i mencions fetes i rebudes. Podem ordenar cada columna de manera per veure qui té més de cada. Sorprèn (o potser no tant) que la majoria tenen menys d’1 tweet de mitja al dia.

 

També és molt interessant la possibilitat de veure en detall les estadístiques per a cada una de les marques, acumulades i per als darrers dies d’activitat, completes amb gràfics il·lustratius.

 

 

Una altra possibilitat és veure simultàniament de forma gràfica les dades per a un sol sector (moda, tecnologia, gran consum, etc…):

 

I per acabar, podem escollir dues marques qualsevol del llistat i fer-ne una comparativa cara a cara:

 

Una eina molt interessant que ens permet veure d’un cop d’ull la situació de les marques properes més conegudes i les seves estratègies a les xarxes socials. Em venen al cap moltes utilitats, entre elles, i per què no, la pura curiositat.

Hi heu observat alguna dada curiosa que us hagi cridat l’atenció?

 

Recordeu que hem estrenat unes noves subscripcions a Betes i Clicks. Ara podeu triar entre rebre totes les nostres actualitzacions per correu o rebre només una newsletter mensual amb el millor de cada mes i continguts exclusius.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: