Sembla que comença a fer bon temps així que potser aquest cap de setmana passareu més temps fora de casa. Si la vostra estona de relax amb l’ordinador i la manta es veu reduïda i no teniu gaire temps per posar-vos al dia, només cal que feu un repàs a aquest recull!

Aquesta setmana hem llegit que…

…uns empresaris estan desenvolupant un projecte per crear un “facebook halal”, una xarxa social dirigida als musulmans que es llançará durant el Ramadà (entre juliol i agost) i que durà per nom Salamworld.

 

…hi ha un projecte molt xulo a Kickstarter per desenvolupar i produïr una impresora de nom “Instaprint” que es pot ubicar on volguem i programar per a que imprimeixi còpies en paper de qualsevol imatge publicada a Instagram etiquetada amb una localització o una etiqueta concreta. Penseu en les aplicacions que pot tenir això per a turisme, esdeveniments,… Val la pena el vídeo on expliquen el projecte. (Us recomano també 10 enllaços per treure més profit a Instagram)

 

…i sembla que Instagram es va consolidant, també a casa nostra: un restaurant de Girona, La Calèndula, acollirà el primer sopar per a usuaris d’Instagram que s’organitza a Catalunya el proper dijous. La trobada inclourà un taller de fotografia gastronòmica i un concurs que premiarà la millor imatge presa durant el sopar. El guardó serà un àpat per a dues persones al restaurant La Calèndula i el jurat estarà format pel mateix equip del restaurant.

 

…m’ha semblat molt curiós aquest vídeo que circula d’uns informatius americans de l’any 1988 sobre un atac amb un virus informàtic al MIT. És interessant veure com d’exòtic i amenaçador sonava el concepte d’un virus als ordinadors, com ho havien d’explicar  als espectadors i la imatge que tenien en aquella època les persones que es relacionaven amb els ordinadors. M’encanta l’arqueologia digital :-)

—l’altra xarxa social que està que bull, Pinterest, ara també llança a l’estrellat als “pineros” més seguits i re-pinejats: una marca de roba ha convidat a una usuaria de Pinterest molt influent a “pinejar” en directe una sessió de fotografia al Carib per al catàleg de la marca. Ja sabeu, si voleu que us portin de viatge amb tots els gastos pagats… a pinejar s’ha dit! Ja heu escoltat el podcast d’aquesta setmana, vam parlar de Pinterest i de com treure’n profit. I si no, sempre podeu descarregar el manual clar i català que en vam preparar.

…em fa molta il·lusió portar-vos un infogràfic aquesta setmana perquè es tracta d’un infogràfic fet “a casa nostra” que il·lustra les dades sobre la llengua catalana a Internet que vam comentar fa unes setmanes. La feina és de l’agència Antaviana i des d’aquí els felicitem per la iniciativa! Us en reprodueixo una part, però aquí el trobareu sencer (i en anglès).

…i parlant del català, si sou usuaris de Windows, no podeu estar-vos de passar per la web del “Catalanitzador”, on en quatre passos fàcils podreu descarregar un programa que us posarà en català el sistema operatiu (XP, Vista i 7), l’Office i l’Explorer.

 

…un parell d’articles al voltant de les xarxes socuals i com afecten el nostre dia a dia: en primer lloc aquesta columna al NYT que reflexiona com en l’era del 2.0 les noies adolescents senten la pressió d’estar constantment “perfectes” per a ser fotografiades o vistes per qualseovl càmera, móbil o xarxa social. És per reflexionar-hi, perquè ja és prou difícil ser adolescent i noia sense que la tecnologia  sigui una font més d’estrés que de millora de la qualitat de vida.

 

…l’altre article preocupant explica com als Estats Units creix la tendència de demanar als potencials candidats a una feina o a una universitat els seus perfils a Facebook o a Twitter sinó directament els seus usuaris i contrassenyes. Alguns equips esportius exigeixen als atletes ser “amics” d’un entrenador o supervisor per tenir controlada la seva activitat. Els experts discuteixen la necessitat de desenvolupar legislació que faci que aquest (claríssim) abús de la privacitat i la intimitat sigui il·legal.

 

…i per acabar, la nota d’humor amb aquest anunci del nou iPad per a cavalls (una tonteria, però m’ha fet riure XD )

 

 

Bon cap de setmana! :-)