Una categoria d’apps que sempre ha estat molt popular és la dels jocs. Especialment els jocs simples, divertits i entretinguts, o “jocs de sala d’espera” que en dic jo. Gràcies a la popularització dels smartphones, cada vegada més dels nostres amics en tenen i això significa que estan disponibles per un joc en grup.

Avui us porto un recull de les versions 2.0 d’alguns dels jocs de taula més estimats, per a fer rodar els daus i moure les fitxes de manera virtual. Potser no és el mateix que jugar junts al voltant d’una taula però és una manera fantàstica de passar l’estona de manera compartida. Si us hi enganxeu, no m’en faig responsable!

 

1. Draw something (iPhone i Android)

Malgrat que la marca no és diferent, aquesta app que està esdevinguent molt popular és la versió móbil del clàssic “Pictionary”. Es juga en torns contra altres jugadors (pots triar entre els teus contactes de Facebook, per exemple) i l’objectiu és dibuixar paraules i que l’altra persona les encerti, intentant fer un rècord de torns sense fallar. Les paraules estan en anglès però són conceptes universals per a dibuixar. És molt divertit i un punt addictiu! Hi ha una versió gratuïta amb publicitat o una premium sense.

 

2. UNO (iPhone i Android)

Amb la versió premium d’aquest joc podem jugar en xarxa contra altres persones al clàssic joc de cartes amb colors i nombres. La velocitat és trepidant com sempre i, sobretot, no us oblideu de “dir” UNO quan només us quedi una carta…

 

3. Apalabrados (iPhone i Android)

Una app realment ben dissenyada que ens permet jugar per torns contra altres jugadors (per exemple els nostres contactes a les xarxes socials) al clàssic joc conegut com “Scrabble”. Podem escollir entre diverses llengües per jugar, entre elles el català, fet que explica la seva popularitat a casa nostra. Això si, en aquest cas, feta la app, feta la trampa.

 

4. Monopoly (iPhone i Android)

Un dels meus jocs preferits, hores de diversió assegurada i l’eterna promesa de caure a “parque gratuïto” i no acabar a la presó (sense passar per la casella de sortida). El joc oficial té versió per smartphone i permet jugar contra la màquina o contra amics sota la mateixa xarxa wifi o via bluetooth. Esperem que properament es pugui jugar online amb qualsevol altre usuari. També hi ha una “world edition”.

 

5. Trivial Pursuit (iPhone i Android)

El joc de les preguntes preferit dels que tenim tendència a acumular informació i dades que són totalment inútils (excepte per guanyar al trivial) té una versió per móbil amb 1.000 preguntes. Per ara només és en anglès i per jugar contra altres has de ser a la mateixa xarxa wifi o “passar-se el telèfon” a cada torn. Hi ha una versió especial “master” per a iPad.

6. Escacs (iPhone)

Un clàssic en versió tàctil que ens permet jugar contra els nostres amics siguin on siguin per torns que continuen encara que tanquem l’app. Pots buscar oponents als contactes del móbil o entre els amics a Facebook. Tap tap escac i mat! No té versió Android però n’hem trobat una alternativa similar.

 

7. Dames (iPhone i Android)

Si ets més de dames, no pateixis, podràs jugar-hi contra amics i desconeguts gràcies a aquesta app gratuïta amb partides basades en torns. La versió Android per ara no permet joc online, però es pot jugar contra la màquina o amb un company.

8. Cluedo (iPhone i Android)

Una versió móbil del joc de taula amb uns gràfics nous i molt espectaculars. No es pot jugar en xarxa però pots viure l’aventura de descobrir si ha estat el senyor Verd a la saleta amb el canelobre o si la senyora Violeta amaga alguna cosa…

 

9. Risk (iPhone)

Aquest joc és una mica més car que els altres de la llista però promet transportar l’experiència del clàssic joc d’estratègia militar a les nostres pantalles. Podem jugar contra la màquina o contra altres jugadors online. Recordeu: la clau és a Kamchatka!

 

 

Recordeu que hem estrenat unes noves subscripcions a Betes i Clicks. Ara podeu triar entre rebre totes les nostres actualitzacions per correu o rebre només una newsletter mensual amb el millor de cada mes i continguts exclusius.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament