Avui us porto una d’aquelles idees que de tan senzilles resulten genials. Aquesta setmana fa un any que el desenvolupador gironí Carles Coll va crear la col·lecció d’apps 1Tapps per a iPhone i iPad. La seva filosofia és ben simple: solucions senzilles per tenir les funcionalitats més pràctiques del teu telèfon a un sol “toc”, sense esperes ni text ni configuracions complicades.

 

La primera de les apps que es va publicar fa un any és 1TapPhoto: si veus una cosa que vols capturar per la posteritat sense perdre el temps, obre l’app i en 3 segons tens la fotografia. Així de senzill, sense perdre el temps buscant l’app de foto, buscant el botó, configurant el mode foto si la tenies a vídeo…

 

La seva app més exitosa és 1TapVideo que (com us podeu imaginar) us permet començar a gravar vídeo només amb un “toc”. Molt útil per exemple si vols immortalitzar les monades de nens i gossos, quan no és possible demanar-los que ho repeteixin perquè havies d’obrir la app, sel·leccionar vídeo i començar a gravar (de fet, he gravat poquíssims vídeos precisament per això, ara ja la tinc instal·lada!). Aquesta app va guanyar un premi a la millor app de vídeo del 2011 i és especialment útil si graves molts de vídeos amb una resolució concreta, perquè la pots definir i gravar sense haver de sel·leccionar-la cada vegada.

 

Què més pots fer amb només un “toc” amb 1Tapps? Pots escriure un email ràpidament (1TapMail), trucar a un contacte amb un toc (pots crear icones personalitzades dels teus contactes més importants amb 1TapDial),  iniciar una conversa amb FaceTime o amb Skype amb els teus contactes preferits (1TapFaceTime i 1TapSkype), deixar un missatge al contestador (1TapHeyTell), enviar un sms (1TapSMS) o un tweet (1TapTweet – pots fer tweets o mencions a algú en concret amb una icona personalitzada). Per als que treballeu amb temes web podeu veure també el codi font de qualsevol pàgina amb 1TapHTML.

 

Per celebrar que fan un any, 1 Tapps ha creat un infogràfic amb la informació de les apps, la història dels llançaments, les descàrregues que han tingut i quines apps i a quins països són més populars. Aquí podeu veure l’infogràfic sencer.

Espero que us agradin i que us resultin útils per fer-ho tot a un “toc” i prou!

 

Encara no estàs subscrit a Betes i Clicks?. Ara podeu triar entre rebre totes les nostres actualitzacions per correu o rebre només una newsletter mensual amb el millor de cada mes i continguts exclusius.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: