Ho confesso, estic escrivint aquesta entrada mirant cap al mar en una terrassa… hi ha res millor que seure en algun lloc amb vistes i fer una mica de lectura? Doncs aquí teniu algunes idees:

Aquesta setmana hem llegit que…

 

…coincidint amb la celebració de l’Orgull aquesta passada setmana, Facebook ha afegit una petita nova funcionalitat: unes icones per a parelles del mateix sexe quan es casen i apareix a la seva cronologia. Per alguns pot semblar una tonteria però aquests detalls són importants. La funcionalitat s’ha donat a conèixer quan un dels co-fundadors de Facebook va casar-se amb el seu company:

 

…a Microsiervos comparteixen com “l’efecte iPhone” s’ha vist reflectit a la borsa, amb l’evolució de la capitalització bursàtil d’algunes empreses en els darrers 5 anys des que va aparèixer al mercat. Per exemple: Apple +376% vs Nokia -89%

…vaig tenir la sort de poder assistir al Forum Impulsa i veure la ponència de David Karp, creador de Tumblr. També vaig tenir la sort de parlar-hi i li vaig parlar de Betes i Clicks. Va ser molt amable :-). Us recomano que feu un cop d’ull a la presentació si us interessa el tema de l’emprenedoria, les startups, emprendre quan ets jove i no saps res i la importància de tenir mentors i persones amb experiència que t’acompanyin.

…diverses comunitats, organismes i individus han col·laborat per el·laborar la Declaració de llibertats d’Internet, amb l’objectiu de crear consciència entre els ciutadans de la importància de protegir els nostres drets a la xarxa de la intrusió per part de govern i empreses que els volen limitar. Entre els drets s’hi inclouen: el dret a l’expressió sense censura, l’accés universal i a l’abast de tothom, que Internet segueixi sent una xarxa oberta a tothom, el dret a la innovavació i el dret a la privacitat.

…per als que no us acabi de convèncer l’app de Safari per navegar per la web amb iPhone, ja ha sortit la versió iOS de Chrome. La veritat és que fa molt bona pinta(té pestanyes!!) i crec que la provaré:

…si aquest mes de juliol teniu ganes de fer una mica de curset d’estiu i aprendre coses noves, podeu fer aquest curs gratuït online creat per Google per aprendre a ser un “super-cercador”. Són 6 lliçons interactives de 50 minuts i amb certificat quan l’acabis. Si, no, sempre pots fer al teu ritme el curs que vam crear a Betes i Clicks per a crear el teu propi blog: “Vull ser blogger!”

…suposo que haureu sentit a parlar d’Anonymous, el colectiu d’usuaris d’internet que organitza iniciatives reivindicatives contra organitzacions i individus. Aquests “hackers” (per dir-ne d’alguna manera) són un exemple fascinant de les noves maneres d’organització desestructurades i sense jerarquia, us recomano aquest article que en detalla la manera de funcionar a la revista WIRED.

…i per acabar, recordeu el Furby? Jo sí, és aquell bitxo amb piles extremadament irritant que el tió li va cagar a la meva germana cap allà el 1998. Si sou massa joves i no en vau poder gaudir o si en teniu nostàlgia, no patiu: al setembre sortirà un nou Furby, ara amb app per iPad i moltes més funcionalitats extremadament irritants. Fantàstic! (un detall: no té botó d’apagar):

Que passeu un bon cap de setmana!