Allà on normalment passem hores tot l’anys treballant (oficines, ciutats…) s’està molt tranquil al mes d’agost. Fins i tot a la xarxa! Però tot i així avui us porto un grapat d’enllaços interessants per saber què es cou per la web 2.0 sota aquest sol.

Aquesta setmana hem llegit que…

…després d’un descens del preu de les accions de Facebook fins a un preu mínim rècord de 20,04$, el seu creador, Mark Zuckerberg, ha caigut de la llista dels 10 bilionaris més rics del sector tecnològic. Pobre. Potser haurà d’estalviar estiuejant a casa aquests dies.

 

…parlant de viure bé, m’han encantat aquestes imatges de les noves oficines de Google a Londres. Aquí en podeu veure un parell:

 …aquest breu article d’opinió al Financial Times reflexiona sobre la nostra constant necessitat (creada) de tenir la darrera versió del gadget més novedós, l’arc de plaer que ens generen les constants novetats i el “problema” d’anar encara amb un iPad 1. Conclusió: som com nens!

…seguint amb les novetats, us recomano veure aquesta demo detallada d’una nova tecnologia anomenada “leap motion” que ens permetrà controlar dispositius amb mans lliures i en tres dimensions. Per entendre’ns, es tracta de navegar pels nostres aparells a l’estil de “Minority Report”. Encara està en desenvolupament però estarà disponible aviat i les possibilitats són infinites. Aquí en podeu veure un vídeo de presentació:

…un tema del que em pensava que no parlaria mai en aquests reculls: Hotmail, un servei nascut l’any 1996 (que en termes 2.0 vindria a ser per allà el neolític) es fusionarà amb un nou servei de correu creat per Microsoft i passarà a ser Outlook.com. Sembla ser que les adreces de correu seguiran funcionant i podràs sol·licitar una nova adreça acabada en outlook.com.

…Facebook s’apunta al món del contingut editorial i crea un nou portal on destacar “històries humanes” que tenen Facebook com a rerefons, Facebook Stories. Cada mes hi haurà continguts nous (vídeos, articles, reportatges, reculls d’enllaços,…) agrupats sota una mateixa temàtica. Aquest mes l’inauguren per parlar de “records”:

…al diari ARA hi trobem aquest recull de nous tipus d’individus que ens han portat les xarxes. Ets un geek, un nerd, un spammer o un troll? Averigua-ho!

…finalment, l’enllaç esperançador de la setmana és aquest: un aficionat a la robòtica ha creat una versió “real” del robot de la pel·lícula de Pixar, Wall-E. A banda de tractar-se d’un hobby, té un objectiu més noble: portar-lo a visitar nens que han de passar llargues estades a l’hospital (fins ara, i durant molts anys, el mateix inventor hi portava la seva versió real de l’R2D2):

…i per acabar, com sempre, un vídeo: us recomano aquest breu curtmetratge d’uns realitzadors israelites on es presenta un futur on la realitat augmentada, la connexió permanent i aquesta dèria de convertir-ho tot en un joc conflueixen en una versió força depriment i sinistre de la realitat. Està molt ben aconseguit, les “apps” que hi surten podrien ben ser reals:

Bona setmana a tots, estigueu o no de vacances, que la disfruteu! :-)