Una de les grans avantatges de la web 2.0 és que cada vegada més, cadascun de nosaltres té accés a un mercat potencial format per tots els usuaris de la xarxa al món. És la oportunitat perfecta per a poder oferir els nostres talents o recursos per a vendre per Internet i guanyar-hi diners, gràcies a diverses plataformes que et donen aquesta oportunitat a canvi de petites comissions. Aquí us portem algunes idees per a treure un sobresou en aquest temps de crisi:

 

1. Etsy

Un portal on qualsevol persona pot crear la seva pròpia botiga i vendre-hi objectes fets a mà, material per a fer-los i objectes “vintage”. La comunitat és enorme i l’empres fa molta feina per a promocionar els artesans que hi obren botiga. No hi ha quotes mensuals però cada producte que hi publiquis costa 0,20$ i un cop venut, cobren una comissió del 3,5%. Hi ha molta competència i nivell i de vegades, és difícil resistir-se a comprar!

 

2. Kindle Direct Publishing

Amazon ofereix la possibilitat a qualsevol persona de publicar el seus propis ebooks i vendre’ls a través de la seva botiga (en català també!). Només cal que tinguis un text a compartir, seguir una mica les instruccions per a formatejar-lo correctament i ja el pots publicar. Pots triar un model d’ingressos que va entre el 35 o el 70% de royalties, segons on i com el vulguis vendre.

3. Shirtcity

Si tens talent pel disseny gràfic o per a les frases ocurrents una opció pot ser vendre les teves pròpies samarretes. A ShirtCity pots crear-hi els teus dissenys, guanyant 5€ per cada venta, o fins i tot crear-hi la teva pròpia botiga de samarretes (fixant tu el preu i la comissió).

4. Spoonflower

Si se’t dona bé el disseny i la il·lustració, ara pots vendre teles, paper de paret i vinils amb les teves pròpies creacions. A través de Spoonflower pots pujar els teus dissenys, comprar-ne productes acabats o vendre’ls arreu del món a través de la seva web guanyant un 10% del preu de venta.

5. Ebay

No podia fer aquest recull sense incloure un clàssic de la web, la botiga de subastes més gran del món. Hi pots vendre qualsevol cosa (pensa en tot el que tens que ja no fas servir…) a canvi d’una comissió i tarifes per a publicar anuncis i altres opcions

6. Verkami

Per als fotògrafs, artistes, músics, escriptors,… i qualsevol tipus de creador, a través de Verkami podreu finançar els vostres projectes amb la plataforma de crowdfunding catalana Verkami, oferint als teus mecenes còpies del teu producte final, entrades, etc. a canvi del seu suport per aconseguir el teu objectiu.

7. CafePress

Si tens idees per a dissenys divertits o interessants, pots aplicar-los a més de 250 productes (des de tasses, clauers, xapes, gorres…) i crear la teva pròpia botiga per a vendre’ls sense cost fix, només et cobren un 10% de comissió sobre els teus royalties (sense comptar el cost del producte).

8. AirBnB

Si teniu una casa, un apartament o una habitació lliure a casa, ara la podeu llogar per estades de dies o setmanes a través de la pàgina d’AirBnB, cada vegada més utilitzada per persones de tot el món. Si el que llogues és un indret interessant o estar ben localitzat prop de punt d’interès turístic, et pots treure un sobresou més que interessant. L’empresa fa molt bona tasca per comunicar la teva oferta, i fins i tot t’envien algú a fer fotografies per a que el lloguis amb més facilitat.

9. Threadless

Si ets capaç de fer dissenys increïbles però no vols gestionar la teva pròpia botiga, pots participar als reptes de disseny de samarretes de Threadless (i fundes d’iPhone, jerseis, posters, etc.). Només hi has d’enviar els teus dissenys, els més votats pels usuaris s’acaben convertint en productes en venta i el seu creador rep una recompensa fixa (entre 250$ i 2.000$) més un percentatge de royalties per cada venta. També hi ha reptes puntuals en col·laboració amb marques i empreses i els premis i recompenses encara són més grans.

Jo he comprat en diverses d’aquestes pàgines, si hi pengeu productes o creacions vostres, feu-nos-ho saber als comentaris i hi farem un cop d’ull!

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: