Aquest cap de setmana tenia tres dies (inclòs un que no servia per res a celebrar) així que hem aporfitat per llegir què és cou a la xarxa i portar-vos com sempre el més interessant i curiós:

Aquesta setmana hem llegit que…

 

les universitats no estan formant adequadament als alumnes en tot allò relatiu a la comunicació a les xarxes socials. Segons la revista Fortune, malgrat que les universitats fan servir les xarxes per atreure alumnes, les assignatures que s’ofereixen al respecte encara són generalment molt superficials, introductòries o simples optatives. Quan jo vaig estudiar (no fa tant!) “marketing online” era una optativa, tan alternativa que es va cancelar per falta de demanda. No és broma!

 

…un cop més es posa en qüestió la falta de control de la nostra privacitat a Facebook, amb el cas de dos estudiants gays que van haver de “sortir de l’armari” per què Facebook va fer públic que pertanyien a un cor LGBT. A l’article hi ha altres exemples que per mi no tenen res a veure (la treballadora de baixa que penjava fotos anant de festa o un àrbitre vestit amb roba d’un equip) però és cert que aquestes errades Facebook les hauria de corregir, hi ha temes que són difícils d’amagar a les xarxes i les persones tenim dret a la intimitat. Un altre tema és que els pares d’aquests nois siguin tan homòfobs, que també s’hauria d’arreglar, la veritat. El WSJ ho complementa amb una guia detallada de “5 maneres per millorar la teva privacitat” que està força bé:

 

…llegim que YouTube començarà a classificar els vídeos més vistos amb un sistema que premiarà els vistos durant més temps que els que simplement han rebut més clicks i visites. L’objectiu és millorar la qualitat dels continguts premiant aquells vídeos realment interessants que els usuaris veuen de principi a fi, per davant dels vídeos de gatets fent coses. Seguirà guanyant Gagnam style, em temo! 😉

 

…resulta que aquest mes ha fet 30 anys des del naixement del CD. Per a celebrar-ho aquí us deixo aquest article que en repassa la història en MOLTÍSSIM detall i hi podreu veure anuncis de l’època presentant la novetat. Això em recorda que hauria de treure la pols als meus CDs siguin on siguin… o millor, ja escoltaré per Spotify…

 

…si esteu d’humor per llegir sobre innovacions en tecnologia, tampoc us podeu perdre aquest article de l’Economist analitzant la que (molts diuen) serà la propera revolució tecnològica: la impressió en 3D accessible a les masses. S’argumenta que la disrupció que pot provocar pot ser comparable a la que va sorgir amb l’aparició dels PCs. Molt interessant, sobretot si, com jo, el tema et sona molt exòtic…

 

…avui m’està quedant un recull molt seriós. El punt friki ve de la mà del Mars Curiosity que la setmana passada va fer el “check-in” més remot de tot Foursquare, concretament al cràter Gale, de Mart. Si us interessa podeu veure les fotografies i consells que n’ha compartit. Crec que serà “mayor” per un bon temps…

 

…com que no en teniu prou (que us conec) us porto una més de rotllo friki amb aquesta armilla interactiva dissenyada per una estudiant de l’MIT. Ens permet “rebre una abraçada” cada vegada que un amic ens fa un “m’agrada” a Facebook (l’armilla s’infla). Evidentment si l’altra persona també porta una armilla d’aquestes, li podem tornar l’abraçada desinflant la nostra armilla (és a dir, auto-abraçant-nos). Quan van sortir els “mans-lliures” també se’ns feia extrany veure gent parlar sola pel carrer…

 

…i per acabar, Google ha publicat una nova aplicació molt interessant, de nom Field Trip que de manera passiva ens va enviant informació als nostres smartphones sobre el que tenim al nostre voltant, convertint qualsevol passejada pel barri en una “excursió”. Per ara està disponible per Android (la versió iOS sortirà properament) i aquí en podeu veure el vídeo de presentació:

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: