Comencem la setmana amb un repàs de notícies i enllaços interessatns que hem trobat a la xarxa.

Aquesta setmana hem llegit…

 

…i hem pensat que us podia interessar la conferència sobre les oportunitats a les xarxes socials que farem el proper dijous 21 al matí a Olot, en el marc de les jornades de jardineria que es celebren aquesta setmana a l’Institut La Garrotxa. Aquí en trobareu tota la informació i us hi podreu inscriure si us interessa:

.

…també aquesta setmana, a una altra escala, llegim que la NASA ha organitzat una trobada virtual a través de Google Hangouts amb tres astronautes de l’Estació Espacial Internacional per aquest divndres dia 22. La podreu seguir i fer preguntes a través de la pàgina a Google+ de l’agència espacial.

.

Instagram anuncia una nova funcionalitat accessible a través de la versió web: ara podrem veure les fotos dels contactes a qui seguim, marcar com a favorits o deixar comentaris directament des del nostre navegador i davant la pantalla de l’ordinador. La funció de pujar fotografies encara estarà restringida als móbils però podreu accedir a aquesta versio web a través de instagram.com fent “log in” amb el vostre nom d’usuari i contrassenya.

.

…el responsable de comunicació online de l’empresa danesa LEGO ha explicat recentment en una conferència que els directius de LEGO han de completar una formació sobre les xarxes socials perquè tothom comparteixi la visió i la comprensió del que significa per una companyia “ser social”. La culminació del curs és quan cada un dels directius ha de publicar als canals corporatius un missatge adreçat als milions de fans.

.

…llegim al bloc de la Gencat sobre l’experiència de l’Agència Catalana de Turisme utilitzant les xarxes per a promocionar el nostre territori a nivell internacional. En especial, destaquen la iniciativa de la “Catalunya Experience” a través d’Instagram, amb un viatge programat per a instagramers internacionals, un concurs de fotografies i una exposició de les premiades. Aquí en podeu veure un recull de les participants, utilitzant l’etiqueta #catalunyaexperience:

.

…un article al diari britànic The Guardian parla de com les xarxes socials, i sobretot Facebook, estan impactant la realitat de moltes famílies adoptives. Tant les persones adoptades com els pares biològics disposen d’un nou canal a través del qual localitzar-se mutuament, fet que pot portar a “retrobaments” forçosos per als que alguna de les parts potser no està preparada o no desitja establir contacte en aquell moment. Els serveis socials i mecanismes oficials fan esforços per adaptar-se a la nova situació i els reptes que planteja.

.

…d’altra banda llegim aquesta història positiva que explica des d’Austràlia com una parella de joves sense sostre després d’haver perdut la feina han aconseguit trobar una llar i sortir-se’n després d’haver creat fa uns mesos un compte a Twitter des del qual explicaven la realitat de viure al carrer a Melbourne. L’interés d’un nombre de seguidors creixent i gràcies a donacions de particulars solidaris, sembla que la parella ha aconseguit adreçar la seva situació.

…una altra iniciativa molt interessant feta des de casa nostra és la del Viquimodernisme: durant aquest darrer semestre acadèmic, un centernar d’alumnes de la Universitat de Barcelona jan col·laborat amb viquipedistes per tal de crear, millorar i ampliar els articles a l’enciclopèdia online sobre tot allò relacionat amb el Modernisme. Aquí en podeu llegir un escrit fet per Esther Solé, historiadora de l’art i coordinadora del projecte. M’agradaria felicitar els responsables per la iniciativa i els participants per la feina feta, que he viscut de prop (la meva germana ha estat una d’aquestes noves “viquipedistes” que han fet els seus primers articles)

…i per acabr, el vídeo de la setmana, avui us deixo el primer episodi de la websèrie “Are you app?” patrocinada per Movistar i de la que vam parlar fa un temps. Ja podeu veure a YouTube els primers sis episodis que tracten temes diversos al voltant de com ens relacionem amb les noves tecnologies en clau d’humor. El primer parla sobre les relacions de parella i la comunicació pel móbil. Ben segur que us reconeixereu en més d’un acudit i us farà somriure:

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: