…llegim al Wall Street Journal sobre una de les realitats que de vegades oblidem darrera la gran evolució en dispositius per connectar-se a la xarxa: l’accés universal a una connexió a un preu asequible segueix sent un tema crític. En moltes comunitats rurals del sud dels EUA, els estudiants de totes les edats es veuen obligats a fer els deures als McDonalds ja que molts cops és l’únic lloc proper on hi ha connexió gratuïta i oberta a tothom.

.

…l’empresa de telecomunicacions angleses ha fet “la fotografia més gran de la història” en forma de panorama de la ciutat de Londres, una imatge de 320 Gigapixels que et permet navegar en totes direccions i fer zoom fins a un detall increïble, estil “dónde está Wally?”

 

…ara que fa poc es va celebrar el Dia de la Dona, m’ha semblat interessant aquest article sobre com l’empresa web Etsy va aconseguir multiplicar el nombre de dones enginyeres que treballen a la companyia. El tema de la diversitat és crític en el món online, però sobretot per a una empresa on el 80% de la base de clients són dones. Una experiència interessant a través d’un programa de beques per a formar noves professionals.

.

…el fundador de Microsoft, Bill Gates, es va sometre fa uns dies a un IAMA, una inicativa a través de la qual personatges públics i destacats permeten a qualsevol usuari enviar-los preguntes i respondre-les a través de la comunitat online de notícies Reddit (el president Obama en va fer un fa uns mesos). M’ha semblat molt interessants tant les preguntes com les respostes. Fins i tot va compartir amb els usuaris una imatge del dispositiu que estava utilitzant en aquell moment per participar: una pantalla tàctil gegant!

.

…un altre article interessant relacionat amb una eina de la que hem parlat sovint: Evernote. A Businesweek parlen dels usuaris “devots” de l’aplicació de productivitat.

.

…de tant en tant encara trobem algun infogràfic nou digne de menció, com aquest que recull informació sobre els “guanyadors i perdedors” del món de l’esport a les xarxes socials. (CR més “liked” que Leo Messi??) Aquí podeu veure l’infogràfic sencer, us en deixo un detall:

.

…llegim que Facebook ha adquirit una aplicació online de nom Storylane, dedicada a que els usuaris hi contribueixin i comparteixin històries personals. Haurem d’esperar per a veure si això es traduirà en alguna nova funcionalitat a la xarxa social més gran.

.

…i per anar acabant la curiositat de la setmana és aquest invent: uns sistema que es diu Liquipel. Els envies el teu iPhone o tablet i després d’un tractament especial, el teu aparell passa ser impermeable. Tot i que fa força impressió veure’l així tot moll!:

.

…i el vídeo de la setmana l’hem trobat a través del blog Sociological Images i és un reportatge de 1967 en que els futuristes del moment imaginaven com seria l’oficina del segle XXI. El més divertit és que la realitat ha superat de molt les seves expectatives!

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: