Tot i que m’havia compromès a mai començar un article amb la frase “uff, fa molt que no publico!”, només volia fer un comentari al respecte, per a que no penseu que he desaparegut.

Avui us porto un recull d’enllaços i novetats dels darrers dies i espero anar recuperant el ritme de publicació, malgrat la feina, les vacances i un projecte que tinc entre mans que supera en exigències tot el que tenia previst!

Aquestes darreres setmanes hem llegit que…

.

Twitter ha celebrat el seu 7è aniversari, i ho ha fet amb un vídeo simpàtic que repassa els seus inicis i algunes de les principals “fites” d’aquest temps (tot i que amb una perspectiva una mica massa sesgada cap als EUA en la meva opinió…):

.

…un tema del que no hem parlat molt però que em té intirgada és el de la moneda virtual Bitcoin. Llegim que les Bitcoin en circulació han arribat per primer cop a una valorització de mil milions de dólars. Arriba el moment que els governs i les institucions comencin a donar un cop d’ull al fenòmen d’aquesta moneda virtual, descentralitzada i a grans trets, no regulada?

.

…la setmana passada va ser “April Fools”, el dia de les innocentades per als anglosaxons. Com sempre, les empreses 2.0 no van decepcionar: us deixo amb el “nou” producte de Google, Google Nose, que ara ens permetrà cercar a través d’olors 😉 No us en perdeu la pàgina de presentació on hi podreu veure les funcionalitats en detall i un vídeo introductori

.

…llegim a cals amics de Geeks.cat que s’han complert 40 anys de la primer trucada des d’un telèfon móbil i ens inclouen un vídeo-simulació de com va ser aquell moment.

.

…en el darrer mes Facebook també ha estat treballant i presentant algunes novetats. Per començar un petit canvi en el disseny de la interfície, segons diuen, per a simplificar el canal de notícies. Aquí trobareu una entrevista amb el seu product manager sobre les novetats.

.

…l’altra novetat que per ara només han anunciat, és l’aparició del tan rumorejat “móbil Facebook”. Es tractarà d’una versió especial de l’aplicatiu Android en el qual la nostra activitat a Facebook serà la part central de les funcionalitats típiques d’un telèfon qualsevol i tindrà el nom de Facebook Home. Us recomano aquest article que en fa unes reflexions al respecte força interessants.

.

…parlant d’Android, als que us agraden els articles llargs de revista de negocis sobre el sector tecnològic us recomano aquest sobre “Com Samsung ha esdevingut el principal fabricant de smartphones del món”. Una mirada a fons a l’història i el dia a dia de l’empresa coreana.

…la curiositat de la setmana ve de mans de Google, que des del seu Street View ens vol portar a qualsevol racó del món, fins i tot aquells que molts de nosaltres mai visitarem a peu propi. La darrera proposta: passeja per tres dels cims més alts del món, incloent el de l’Everest, des de casa:

.

…també m’ha semblat interessant aquesta reflexió breu sobre les possibilitats de futur de Twitter i el seu potencial per a ser un sistema a través del qual les “màquines” es comunicaran entre elles i amb nosaltres en aquest (ja no tant) futur “Internet de les coses”.

.

…i per acabar, com sempre, amb un vídeo, aquí teniu la primera campanya de publicitat en TV de la gent de Spotify. Què us sembla?

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: