Aquest article ha aparegut originalment al digital de cultura Nuvol.com

Enfrontar-se al drac, ferir-lo de mort, seduïr la princesa amb una rosa oportuna… ara també hi ha una app per això! Diversos emprenedors catalans s’han decidit en engegar la seva pròpia aventura llegendària per a desenvolupar aplicacions per a smartphones i tauletes al voltant de la festa del nostre patró, actualitzant-lo als usos i costums actuals, posant-lo a l’abast dels nostres dits darrera una pantalla.

Aquí us en presentem tres per a que gaudiu d’una diada interactiva:

1. Sant Jordi AppiPhone (gratis) i Android (gratis)

Els seus creadors, tres estudiants de la UPC ens proposen aquest Sant Jordi completar el regal de la rosa i el llibre amb una app. Des d’aquesta aplicació, disponible per a iPhone, Android, Blackberry i Windows Phone en català, castellà i anglès, podràs llegir la llegenda de Sant Jordi al complet i il·lustrada, crear-ne una versió personalitzada per sorprendre la teva parella i consultar el cercador de parades i autors per no perdre’t cap signatura. A més, si teniu una parada, podeu donar-la a conèixer afegint-ne la ubicació des de la mateixa aplicació

 

2. Sant Jordi 2013iPhone (gratis) i Android (gratis)

La gent d’Xplica’t ens proposen aquesta app creada en col·laboració amb David Serena per a que aquest any ningú es quedi sense rosa. Els cavallers i donzelles digitals podem fer-la arribar a qui toqui en qualsevol moment i des de qualsevol lloc la flor del dia, un “ibook” (el llibre del s.XXI diuen els autors) o una nova versió del drac bastant més domesticada que ha deixat de treure foc per menjar-se els ibooks, tot amb una col·lecció d’il·lustracions actuals i divertides.

 

3. La llegenda de Sant JordiiPhone/iPad (0,89€)

Per als més petits (i altres que no ho són tant), des de llibresperpintar.cat ens proposen una app compatible amb iPhone i iPad des de la qual els menuts de la casa podran pintar, llegir o escoltar la llegenda, divertir-se, practicar la lectura i aprendre, amb tots els elements: el drac, la rosa, la princesa, la cova i la lluita, amb il·lustracions de Carolina Conde i lletra inèdita de Marc Massaguer. Al finalitzar la història hi ha una sorpresa que podrem compartir amb els amics a través de les xarxes socials, no us la perdeu!

 

 

Bona diada de Sant Jordi! Recordeu: una rosa, un llibre… i una app!

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: