Sembla que la primavera no s’anima aquest any, així que mentre esperem a que vingui directament l’estiu, aquí us deixo una mica de lectura per passar un cap de setmana tranquil·let a casa.

Aquesta setmana hem llegit…

…una entrevista molt interessant al Núvol amb Joan Sala, un dels creadors de la paltaforma de crowdfunding “verkami”, on parla del seu projecte i de la seva visió del micro-mecenatge. Molt recomanable. (Llegeix el nostre article sobre webs on guanyar-se la vida, on parlem de Verkami)

 

…la notícia de la setmana ha estat la compra de Tumblr per part de Yahoo! Amb l’històric d’adquisicions que té Yahoo! i com han acabat anant (Delicious, Flickr…) ens crida l’atenció que una de les primeres coses que han dit els de Yahoo és que “no ho esguerraran”. Els milions d’usuaris de la plataforma social més “cool” no acaben d’estar alleujats amb la notícia. (Si encara no fas servir Tumblr, llegeix el nostre article sobre com crear-hi un blog)

.

la revista WIRED en col·laboració amb l’empresa de tecnologia Cisco han engegat un experiment interessant: la creació d’una revista creada de manera col·laborativa amb els lectors a través de les seves aportacions via email i Twitter. Es tracta d’una revista interactiva per a tablet que es pot llegir des d’aquí.

…en preparació per a l’Open de tennis de França, una campanya ha permès aquesta setmana “llançar pilotes” virtualment a través de Twitter a un dels favorits francesos per al campionat, Jo-Wilfried Tsonga. Només calia fer login a través de Twitter a una web dissenyada per a l’ocasió i decidir on volies que anés la pilota a la pista, llavors un robot llançava pilotes reals al jugador que les va intentar tornar totes. Aquí en podeu veure un vídeo:

.

…la curiositat de la setmana ha de ser aquesta: una parella de lladres d’identitats són atrapats perquè van penjar fotos del menjar que consumien (mentre cometien els delictes) a Instagram. Espero que almenys tinguessin molts “m’agrades”.

.

…una empresa Tailandesa de cafeteries ha creat una app que detecta si ens estem adormint mentre conduïm (detecta què fem amb els ulls) i ens desperta amb sorolls fins que tornem a concentrar-nos en la carretera. Llavors et suggereix que visitis la seva cafeteria més propera. Realment hi ha una app per a tot!
.
el fiscal general de Nova York ha demanat a Apple, Samsung i altres fabricants de smartphones que implementin mesures per complicar la vida als lladres amants dels dispositius aliens. Sembla ser que, malgrat que les estadístiques de criminalitat es redueixen, els robatoris de smartphones van a l’alça i suposen un problema d’imatge per a la ciutat (i un problema, evidentment, per a les pobres víctimes)

 

…i per acabar, el vídeo de la setmana, aquesta paròdia sobre com no ser un “Google Glasshole”, és a dir com no ser un impresentable quan portis les famoses ulleres Google Glass. Planteja diverses situacions socials que poden ser problemàtiques. I estic d’acord, no crec que portar-les posades ajudi a lligar, ho sento!

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: