Buscant uns quants enllaços per posar-se al dia del que corre per aquests móns de clics? Aquí teniu!

 

Aquesta setmana hem llegit…

 

…que Instagram ha introduït la opció de gravar i compartir vídeos. Recordem que ara la popular app de fotografies i filtres és propietat de Facebook que, igual que ho va fer Twitter fa uns mesos amb Vine, s’apunta al carro de les imatges en moviment. En aquest cas però els vídeos estan integrats dins la mateixa plataforma d’Instagram (Vine és un servei a part), són de 15 segons i es poden editar més, filtres especials inclosos:

 

…la universitat americana USC ha publicat el seu estudi anual de l’impacte d’Internet entre els americans. Aquí el podeu descarregar i llegir sencer. Entre les troballes més destacades: un 30% dels pares permeten que els seus fills utilitzin la xarxa sense supervisió i hi ha una diferència destacable en els hàbits de consum i compra online dels “Millenials” (18 a 34 anys) en comparació amb altres grups d’edat

 

…ja s’ha publicat el tràiler de la pel·lícula sobre Steve Jobs que protagontza Ashton Kutcher i que s’estrena aquest mes d’agost als Estats Units. Malauradament no he pogut incloure el vídeo aquí perquè l’han retirat de YouTube però el podeu veure sencer aquí. Admeto que m’ha fet molt bona pinta i que ara tinc ganes de veure la pel·lícula!

 

…dilluns direm adéu definitivament a Google Reader. M’ha semblat interessant aquest article que analitza la “cursa” que s’ha creat per a ser-ne el substitut definitiu, amb competidors nous com Feedly i empreses tecnològiques clàssiques com AOL que també s’han apuntat al carro. Si encara no ho heu fet, llegiu el nostre article Dient adéu a Google Reader: 10 alternatives per a tots els gustos”

 

…una de les curiositats de la setmana és aquesta empresa, VineFlip, que, a partir dels teus vídeos a Vine te’n crea “llibrets” d’aquells en que passes les pàgines ràpid aguantant amb el dit per veure els efectes de l’animació. D’allò digital a l’analògic, dels píxels al paper…

…una novetat que ha passat força desapercebuda és la incorporació de hashtags a Facebook, un intent de ser una central per a converses públiques al voltant de qualsevol tema? Mmmm si existís alguna cosa així… ah, si, es diu Twitter!

.

…la publicació americana The Atlantic ha publicat un recull d’imatges dels “límits del món” obtingudes a través de Google Street View: els punts finals de carreteres remotes, els punts més al nord i més al sud, … racons insòlits del planeta que podem explorar sense sortir de casa.

…una altra curiositat que m’ha cridat l’atenció és aquesta senyal indicadora interactiva que ha creat una agència de NY i que s’actualitza amb informació en temps real sobre esdeveniments, notícies, etc… en connexió amb diverses xarxes socials. La veritat és que és un concepte molt simpàtic i sapigueu que està de lloguer!

 

…i per acabar, com a vídeo de la setmana us deixo aquest anunci (llarg) d’Apple que ens explica el seu impacte el món amb cada app, a través d’històries humanes i reals de com la seva tecnologia canvia les coses. Les apps que hi surten són realment interessants.