No us pregunteu mai “com s’ho fan” els altres? Des de sempre he sentit curiositat per saber com organitzen el seu dia a dia digital els altres, ja sigui per treure’n idees, aprendre coses noves o simplement, per xafarderia.

Pensant que en d’altres temàtiques sovint llegim perfils on s’analitzen les pràctiques d’una persona a l’estil “els secrets de la dieta dels famosos”, “el règim d’entrenament d’aquest atleta olímpic” o “els secrets de la jornada laboral d’Steve Jobs”, vaig pensar que seria interessant (i divertit!) fer un dibuix de la dieta digital de diversos personatges.

Per això, per celebrar els 5 anys de Betes i Clicks, la primera novetat és que estrenem aquesta col·lecció de perfils, en principi setmanal, on recollirem les dietes digitals de diferents usuaris actius a la xarxa catalana. Espero que us agradi!
 
I ens estrenem amb una tuitaire empedernida (en procés de rehabilitació), l’Anaïs Lleixà o, potser millor la @rainfallsdown a qui vaig tenir el plaer de conèixer fa un temps dalt d’un tren gràcies a un check-in a Foursquare al moment adequat:

 

L’Anaïs en 140 caràcters:

23 anys, del Baix Montseny, tuitare compulsiva (en intent de desintoxicació), amant de la tecnologia, les xarxes socials i el cafè.

Screen Shot 2014-02-05 at 11.01.05

La podreu trobar a la xarxa a…

Twitter: @rainfallsdown
Instagram: rainfallsdown
Facebook: Anaïs Lleixà Cárdenas
LinkedIn: Anaïs Lleixà
Flickr: Knights of Cydonia
Wordpress: El Ala Este De la Casa Blanca
Pinterest: rainfallsdown
Vine: rainfallsdown
Klout: rainfallsdown
Tuenti: Anaïs Lleixà Cárdenas
Google +: Anaïs Lleixà
Tumblr: rainfallsdown
Foursquare: Anaïs Lleixà
YouTube: batigas19
Last.fm: Bliss19
Yelp: Anaïs Lleixà

 

Es connecta des de…
Samsung Galaxy Note 3
iPad Mini
iMac
Macbook Pro

 

Un dia de connexió típic

Quan em llevo, abans de posar el peu dret al terra, miro les notificacions pendents que han arribat per la nit. Whatsapps, algun correu… Potser alguna vegada piulo alguna cosa relacionada amb el dia que m’espera, però normalment no miro Twitter, Facebook, Instagram ni Tumblr a l’ordinador fins que no m’assec a esmorzar o dinar, i els dies que tinc pressa no els miro al mòbil fins que estic al tren baixant cap a Barcelona.

Al tren sempre em poso al dia del que passa al món a través de les apps de feeds i de notícies, i si trobo quelcom interessant comparteixo enllaços a les xarxes. Si tinc descansos o bé hora de dinar a la feina no m’agrada massa estar pendent del mòbil, prefereixo desconnectar fins que surto i torno a casa en tren. Per la nit m’agrada fer un té o cafè de relax tot mirant Pinterest, Buzzfeed o alguna sèrie o programa a l’ordinador, i sempre solc anar a dormir llegint articles o llibres a l’iPad. Els caps de setmana tinc una rutina semblant.

 

Connecta amb…

A Twitter tinc contactes de tot tipus, tant professionals com amistats que he anat fent al llarg de 5 anys d’usuària.

A Facebook tinc família (massa) i coneguts de l’escola, l’institut i la universitat (masses, també).

A LinkedIn no hi connecto gaire, ja que la majoria són contactes de la meva feina actual i al no estar-ne cercant una altra el tinc una mica aturat.

A Instagram tinc contactes que no tinc a cap altra xarxa, i em sembla un tret molt distintiu que costa aconseguir a Twitter i Facebook. El punt que connecta usuaris a Instagram és una bona fotografia, i això m’encanta.
 

Una app imprescindible…

Pocket (abans Read It Later): una aplicació que serveix per anar afegint tots aquells articles i retalls que considerem importants i que no tenim temps de llegir en un moment determinat. Els emmagatzema sense connexió, i és multiplataforma. La tinc instal·lada a tots els meus dispositius.

(hem parlat de Pocket al nostre llistat de 10 apps imprescindibles (i gratuïtes) per un iPad nou)

screen480x480

 

Un enllaç imprescindible…

Lifehack.org: una web sobre productivitat i estil de vida, que abarca molts temes i que quan et manca lectura, sempre és un bon recurs.

 

Una “joia” poc coneguda…

Zite: és una app de notícies semblant a Flipboard o Feedly, amb un triatge molt curat sobre els temes o les paraules clau que nosaltres definim, i amb un disseny magnífic (sobretot per la versió d’iOS)

 

Un vici inconfessable…

Goles: notifica de tots els partits (calendari, hora d’emissió, canal) i dels resultats al minut. L’usuari tria els equips dels quals vol rebre notificacions, i si et perds el partit sempre va bé tenir el minutatge al moment. El vici inconfessable és que tinc en “mode intens” les notificacions del Betis 😉

screen568x568

 

Una anècdota de “connexió”…

Quan tenia 18 anys i començava a Twitter (finals 2008), un dia vaig posar que anava una mica perjudicada (coses de l’edat) i vaig emprar el hashtag #tajatweet. A partir d’aquí molts usuaris van anar fent-lo servir. Me’n alegro molt d’haver-lo fet servir molt poc aquests anys!

El perfil de Twitter també em va donar la oportunitat de participar a un reportatge del programa “30 Minuts”, de TV3. Sota el nom de “Penjats a Internet”, debatíem la importància de la privacitat i de la marca personal a les xarxes amb altres usuaris i amics, com la Meri Fernàndez (@merifgrimal) o l’expert Francesc Grau. Fer aquell reportatge em va fer obrir una mica els ulls amb el fet de que potser m’estava passant una mica i necessitava frenar i pensar més en l’empremta que estava deixant.

Screen Shot 2014-02-05 at 10.58.49

 

“Desconnectar” significa…

Llegir amb l’ordinador apagat i el mòbil en mode avió (combinar notificacions amb lectura és quasi impossible), sortir a caminar pels boscos del Montnegre o del Montseny només amb un mp3 i anar al Pont del Petroli de Badalona a respirar brisa!